Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Červená salsa romesco

Červená salsa romesco

Ohnivé Španělsko nabízí přímořská letoviska, hory i nekonečné večery v rytmu flamenka. Než odjedete na dovolenou, vyzkoušejte uvařit místní speciality u vás v kuchyni a vychutnejte si je jako temperamentní Španělé – v dobré společnosti a s požitkem.

Ingredience

50 g oloupaných mandlí
2 lžíce olivového oleje
2 plátky toustového chleba
4 stroužky česneku
1 plechovka konzervovaných rajčat
1 nakládaná paprika
1 lžička mletého chilli
150 ml červeného vína
1 lžíce bílého vinného octa
1 lžička mleté červené papriky
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Mandle opražte na 1 lžíci oleje dozlatova.
2. Toustový chléb nakrájejte na kostičky a nasucho opečte.
3. Rozmixujte toustový chléb se zbývajícím olejem a postupně přidávejte další suroviny. Podávejte na opečeném chlebu nebo k masu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty