×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Červená čočka a krůta s kořením masala

Další recepty a články

Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Hrášková kaše s...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a...
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur

Červená čočka a krůta s kořením masala

Co budete potřebovat

200 ml bílého plnotučného jogurtu
1 polévková lžíce koření masala
1 lžička mořské soli
500 g krůtích prsou
3 lžíce kokosového tuku
+ na osmažení špízu
1 cibule
1 lžička římského kmínu
1 plechovka kokosového mléka
200 ml rajčatové passaty
sůl
500 g červené čočky ABio

Jak na to?

Smíchejte jogurt s masala kořením a solí a nalijte na krůtí prsa nakrájená na větší kostky. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu odležet (na 45 minut do lednice a pak 15 minut temperovat na pokojovou teplotu před vařením). Zároveň namočte čočku do 1,5 l studené vody na 40 minut, pak ji propláchněte.
Na kokosovém tuku krátce osmahněte jemně nasekanou cibuli a římský kmín, přidejte propláchnutou čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko. Vařte 15 minut, pak osolte a vařte ještě chvíli do změknutí čočky.
Krůtí prsa připravte na dřevěných špejlích tak dlouhých, aby se vešly do pánve na smažení. Na rozpálené pánvi rozehřejte kokosový tuk a špízy postupně opečte ze všech stran.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Červená čočka a krůta s kořením masala

Hlavní chod Snadné Rychle, zdravě, s nápadem Magazín 4/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

200 ml bílého plnotučného jogurtu
1 polévková lžíce koření masala
1 lžička mořské soli
500 g krůtích prsou
3 lžíce kokosového tuku
+ na osmažení špízu
1 cibule
1 lžička římského kmínu
1 plechovka kokosového mléka
200 ml rajčatové passaty
sůl
500 g červené čočky ABio

Jak na to?

Smíchejte jogurt s masala kořením a solí a nalijte na krůtí prsa nakrájená na větší kostky. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu odležet (na 45 minut do lednice a pak 15 minut temperovat na pokojovou teplotu před vařením). Zároveň namočte čočku do 1,5 l studené vody na 40 minut, pak ji propláchněte.
Na kokosovém tuku krátce osmahněte jemně nasekanou cibuli a římský kmín, přidejte propláchnutou čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko. Vařte 15 minut, pak osolte a vařte ještě chvíli do změknutí čočky.
Krůtí prsa připravte na dřevěných špejlích tak dlouhých, aby se vešly do pánve na smažení. Na rozpálené pánvi rozehřejte kokosový tuk a špízy postupně opečte ze všech stran.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Rýžový nákyp s kokosovým...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Hrášková kaše s kukuřičnými...
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Marocký kuskus
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur
Pečená zelenina a bulgur

Inspirujte se podobnými recepty