Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Červená čočka a krůta s kořením masala

Červená čočka a krůta s kořením masala

Ingredience

200 ml bílého plnotučného jogurtu
1 polévková lžíce koření masala
1 lžička mořské soli
500 g krůtích prsou
3 lžíce kokosového tuku
+ na osmažení špízu
1 cibule
1 lžička římského kmínu
1 plechovka kokosového mléka
200 ml rajčatové passaty
sůl
500 g červené čočky ABio

Postup přípravy

Smíchejte jogurt s masala kořením a solí a nalijte na krůtí prsa nakrájená na větší kostky. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu odležet (na 45 minut do lednice a pak 15 minut temperovat na pokojovou teplotu před vařením). Zároveň namočte čočku do 1,5 l studené vody na 40 minut, pak ji propláchněte.
Na kokosovém tuku krátce osmahněte jemně nasekanou cibuli a římský kmín, přidejte propláchnutou čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko. Vařte 15 minut, pak osolte a vařte ještě chvíli do změknutí čočky.
Krůtí prsa připravte na dřevěných špejlích tak dlouhých, aby se vešly do pánve na smažení. Na rozpálené pánvi rozehřejte kokosový tuk a špízy postupně opečte ze všech stran.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty