×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Červená čočka a krůta s kořením masala

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Červená čočka a krůta s kořením masala

Co budete potřebovat

200 ml bílého plnotučného jogurtu
1 polévková lžíce koření masala
1 lžička mořské soli
500 g krůtích prsou
3 lžíce kokosového tuku
+ na osmažení špízu
1 cibule
1 lžička římského kmínu
1 plechovka kokosového mléka
200 ml rajčatové passaty
sůl
500 g červené čočky ABio

Jak na to?

Smíchejte jogurt s masala kořením a solí a nalijte na krůtí prsa nakrájená na větší kostky. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu odležet (na 45 minut do lednice a pak 15 minut temperovat na pokojovou teplotu před vařením). Zároveň namočte čočku do 1,5 l studené vody na 40 minut, pak ji propláchněte.
Na kokosovém tuku krátce osmahněte jemně nasekanou cibuli a římský kmín, přidejte propláchnutou čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko. Vařte 15 minut, pak osolte a vařte ještě chvíli do změknutí čočky.
Krůtí prsa připravte na dřevěných špejlích tak dlouhých, aby se vešly do pánve na smažení. Na rozpálené pánvi rozehřejte kokosový tuk a špízy postupně opečte ze všech stran.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Červená čočka a krůta s kořením masala

Hlavní chod Snadné Rychle, zdravě, s nápadem , Indická kuchyně , Rajče Magazín 4/2017 Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

200 ml bílého plnotučného jogurtu
1 polévková lžíce koření masala
1 lžička mořské soli
500 g krůtích prsou
3 lžíce kokosového tuku
+ na osmažení špízu
1 cibule
1 lžička římského kmínu
1 plechovka kokosového mléka
200 ml rajčatové passaty
sůl
500 g červené čočky ABio

Jak na to?

Smíchejte jogurt s masala kořením a solí a nalijte na krůtí prsa nakrájená na větší kostky. Dobře promíchejte a dejte asi na hodinu odležet (na 45 minut do lednice a pak 15 minut temperovat na pokojovou teplotu před vařením). Zároveň namočte čočku do 1,5 l studené vody na 40 minut, pak ji propláchněte.
Na kokosovém tuku krátce osmahněte jemně nasekanou cibuli a římský kmín, přidejte propláchnutou čočku, rajčatovou passatu a kokosové mléko. Vařte 15 minut, pak osolte a vařte ještě chvíli do změknutí čočky.
Krůtí prsa připravte na dřevěných špejlích tak dlouhých, aby se vešly do pánve na smažení. Na rozpálené pánvi rozehřejte kokosový tuk a špízy postupně opečte ze všech stran.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami

Inspirujte se podobnými recepty