×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Celozrnný koláč s datlemi

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Celozrnný koláč s datlemi

Zdroj: FTV Prima

Bio Ovesné vločky Znáte z TVAlbert Bio ovesné vločky

Milují je děti i dospělí. V kaši, doma
připravených müsli, v sušenkách,
karbanátcích nebo placičkách.
Výborné jsou jako zavářka
do polévek.

 

 

Co budete potřebovat

450 g celozrnné mouky
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření
50 g rozpuštěného másla na potření

Jak na to?

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celozrnný koláč s datlemi

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 1.díl Magazín 9/2016 Počet porcí: na 1 plech
(0)

Zdroj: FTV Prima

Bio Ovesné vločky Znáte z TVAlbert Bio ovesné vločky

Milují je děti i dospělí. V kaši, doma
připravených müsli, v sušenkách,
karbanátcích nebo placičkách.
Výborné jsou jako zavářka
do polévek.

 

 

Co budete potřebovat

450 g celozrnné mouky
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření
50 g rozpuštěného másla na potření

Jak na to?

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Pečený hovězí krk na víně s...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...

Inspirujte se podobnými recepty