Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Celozrnný koláč s datlemi

Celozrnný koláč s datlemi

Ingredience

450 g celozrnné mouky
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření
50 g rozpuštěného másla na potření

Postup přípravy

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty