×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Celozrnný koláč s datlemi

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensáls...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort

Celozrnný koláč s datlemi

Zdroj: FTV Prima

Bio Ovesné vločky Znáte z TVAlbert Bio ovesné vločky

Milují je děti i dospělí. V kaši, doma
připravených müsli, v sušenkách,
karbanátcích nebo placičkách.
Výborné jsou jako zavářka
do polévek.

 

 

Co budete potřebovat

450 g celozrnné mouky
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření
50 g rozpuštěného másla na potření

Jak na to?

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celozrnný koláč s datlemi

Dezert Velmi snadné Znáte z TV , 1.díl Magazín 9/2016 Počet porcí: na 1 plech
(0)

Zdroj: FTV Prima

Bio Ovesné vločky Znáte z TVAlbert Bio ovesné vločky

Milují je děti i dospělí. V kaši, doma
připravených müsli, v sušenkách,
karbanátcích nebo placičkách.
Výborné jsou jako zavářka
do polévek.

 

 

Co budete potřebovat

450 g celozrnné mouky
1 sáček kypřicího prášku
120 g tmavého cukru
100 g ovesných vloček
350 g másla pokojové teploty
2 vejce
kůra z ½ citronu, nastrouhaná
NA NÁPLŇ
500 g datlí
100 g vlašských ořechů
100 ml rumu na potření
50 g rozpuštěného másla na potření

Jak na to?

Smíchejte v misce mouku, kypřicí prášek, cukr, ovesné vločky. Pak přidejte máslo, vejce, citronovou kůru a zpracujte těsto. Troubu předehřejte na 180 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto vyválejte do obdélníku a přesuňte na plech. Okraje nechte vyšší.
Připravte si náplň na koláč. Datle vařte 2 minuty ve vodě, pak je sceďte, vypeckujte a nasekejte nadrobno. Také ořechy rozdrťte na větší kousky. Smíchejte dohromady s polovinou rumu. Směsí rovnoměrně posypte koláč a pečte 30 minut. Krátce před dopečením koláč potřete máslem a rumem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Grilovaná provensálská rajčata...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Bezlepkový bezé dort s kávovým...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Steak s bramborovým závinem a...
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort
Mangový dort

Inspirujte se podobnými recepty