×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem
30 minut , Polévka , Velmi snadné , Polévky , Bez laktózy ,

Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem

Co budu potřebovat

1 palice česneku
1 lžička olivového oleje
150 g slaniny nakrájené na plátky
1 cibule
1 bulva celeru
hrst ovesných vloček
2 snítky tymiánu

Jak na to?

Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Polévka miso s opečeným tofu

    Polévky 30 minut
  • Myslivecká latina

    Polévky 45 minut
  • Studená avokádová polévka

    Polévky 30 minut