Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem

Co budete potřebovat

1 palice česneku
1 lžička olivového oleje
150 g slaniny nakrájené na plátky
1 cibule
1 bulva celeru
hrst ovesných vloček
2 snítky tymiánu

Jak na to?

Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerový krém se slaninou a pečeným česnekem

Polévka Velmi snadné Polévky Bez laktózy Tymián Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (14)

Co budete potřebovat

1 palice česneku
1 lžička olivového oleje
150 g slaniny nakrájené na plátky
1 cibule
1 bulva celeru
hrst ovesných vloček
2 snítky tymiánu

Jak na to?

Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty