Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 palice česneku
1 lžička olivového oleje
150 g slaniny nakrájené na plátky
1 cibule
1 bulva celeru
hrst ovesných vloček
2 snítky tymiánu

Postup přípravy

Z česnekové palice seřízněte horní část. Pokapejte na řezu olivovým olejem, zabalte do alobalu a vložte do trouby vyhřáté na 200 °C. Pečte dvacet minut.
Slaninu nechte vyškvařit v polévkovém hrnci. Opečené kousky vyjměte na talíř a na tuku orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte oloupaný celer nakrájený na kostky, ještě chvíli opečte a poté zalijte litrem vody. Přihoďte hrst ovesných vloček, tymián a uvařte doměkka.
Upečený česnek vyloupněte, přidejte do polévky a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Každou porci na talíři ozdobte opečenou slaninou.

Pomohl vám recept?
18hodnocení4

Další videorecepty