Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Celerovojablečná polévka s modrým sýrem

Celerovojablečná polévka s modrým sýrem

Rychlé a sezonní recepty potěší celou rodinu i před Vánocemi. Stihnete je uvařit do půl hodinky mezi pečením a přípravou domova na vánoční svátky.

Ingredience

3 lžíce slunečnicového oleje
1 šalotka
1 celer
1 zelené jablko
sůl
¼ lžičky bílého
pepře
2 stonky řapíkatého celeru
600 ml vody
1 kostka zeleninového bujónu
80 ml smetany na vaření
110 g sýra s modrou plísní Albert
4 snítky čerstvého tymiánu
4 sušená jablka – kroužky

Postup přípravy

1. V hrnci na oleji orestujte šalotku nakrájenou najemno dosklovata.

2. Vsypte oloupaný, na kostky nakrájený celer, oloupané kostky jablka, lehce osolte, opepřete a opékejte 3 minuty. Přisypte na kousky pokrájené stonky řapíkatého celeru a restujte ještě 2 minuty.

3. Podlijte vodou, vložte bujón a vařte 20 minut. Rozmixujte tyčovým mixérem dohladka a zjemněte smetanou.

4. Polévku podávejte posypanou rozdrobeným sýrem a ozdobit ji můžete lístky tymiánu a sušenými kroužky jablek.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty