Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje + k podávání
1 lžička másla
1 cibule, nasekaná najemno
1 bobkový list
3 hrsti čerstvého tymiánu + na ozdobu
1 celer, oloupaný a nakrájený na kusy
850 ml kuřecího vývaru
sůl a mletý pepř
100 ml smetany ke šlehání
opražená slanina na ozdobu

Postup přípravy

V kastrolu rozehřejte olej a máslo, přidejte cibuli, bobkový list a tymián a opékejte 10 minut. Přidejte celer, opékejte 2 minuty. Do kastrolu přilijte vývar, osolte a opepřete. Vařte asi 10 minut, až je celer měkký. Vyndejte bobkový list a tyčovým mixérem rozmixujte dohladka. Vmíchejte smetanu, prohřejte, rozdělte do misek, ozdobte tymiánem, olivovým olejem a slaninou.

Pomohl vám recept?
47hodnocení4

Další videorecepty