
Queensland steak s pečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem

Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Hovězí steak Queensland 2 ks
- Brambory gurmánské 600 g
- Sůl
- Olej olivový 5 plž
- Tymián čerstvý 10 g
- Rozmarýn čerstvý 10 g
- Pepř
- Chilli paprička jalapeňo 20 g
- Cibule šalotka 20 g
- Koriandr čerstvý 20 g
- Majonéza 30 g
- Créme fraiche 30 g
- Limetka 1 ks
- Sůl hrubozrnná
- Hovězí steak Queensland 2 ks
- Brambory gurmánské 600 g
- Sůl
- Olej olivový 5 plž
- Tymián čerstvý 10 g
- Rozmarýn čerstvý 10 g
- Pepř
- Chilli paprička jalapeňo 20 g
- Cibule šalotka 20 g
- Koriandr čerstvý 20 g
- Majonéza 30 g
- Créme fraiche 30 g
- Limetka 1 ks
- Sůl hrubozrnná
Příprava
- 1Steaky vyjměte z lednice přibližně 30 minut před grilováním a nechte je prohřát na pokojovou teplotu. Mezitím důkladně omyjte 600 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Scezené brambory promíchejte se 3 lžícemi olivového oleje, 10 g natrhaného tymiánu a 10 g natrhaného rozmarýnu. Dochuťte solí a pepřem, rozložte na rozpálený gril a pečte dozlatova, přibližně 10–15 minut.
- 2Najemno nasekejte 20 g nakládaných papriček jalapeño a 20 g šalotky. Nahrubo posekejte 20 g čerstvého koriandru. V misce smíchejte 30 g majonézy, 30 g crème fraîche, nasekané jalapeño, šalotku a koriandr. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limety. Dip nechte alespoň 10 minut odležet v lednici.
- 3Steaky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte mořskou solí a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 3–4 minuty z každé strany na medium rare. Po ugrilování nechte maso 5 minut odpočívat pod alobalem.
- 4Steaky servírujte s opečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem. Tento recept je důkazem, že stačí dobře ogrilovaný steak, pár bylinek a dip s trochou řízu – a perfektní letní grilovačka se může servírovat.
- 1Steaky vyjměte z lednice přibližně 30 minut před grilováním a nechte je prohřát na pokojovou teplotu. Mezitím důkladně omyjte 600 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Scezené brambory promíchejte se 3 lžícemi olivového oleje, 10 g natrhaného tymiánu a 10 g natrhaného rozmarýnu. Dochuťte solí a pepřem, rozložte na rozpálený gril a pečte dozlatova, přibližně 10–15 minut.
- 2Najemno nasekejte 20 g nakládaných papriček jalapeño a 20 g šalotky. Nahrubo posekejte 20 g čerstvého koriandru. V misce smíchejte 30 g majonézy, 30 g crème fraîche, nasekané jalapeño, šalotku a koriandr. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limety. Dip nechte alespoň 10 minut odležet v lednici.
- 3Steaky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte mořskou solí a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 3–4 minuty z každé strany na medium rare. Po ugrilování nechte maso 5 minut odpočívat pod alobalem.
- 4Steaky servírujte s opečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem. Tento recept je důkazem, že stačí dobře ogrilovaný steak, pár bylinek a dip s trochou řízu – a perfektní letní grilovačka se může servírovat.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.