ReceptyQueensland steak s pečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem
Albert logo
  • Queensland steak s pečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem

Queensland steak s pečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem

Queensland steak s pečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem
Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Bezlepkové
Grilování
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Hovězí steak Queensland 2 ks
  • Brambory gurmánské 600 g
  • Sůl
  • Olej olivový 5 plž
  • Tymián čerstvý 10 g
  • Rozmarýn čerstvý 10 g
  • Pepř
  • Chilli paprička jalapeňo 20 g
  • Cibule šalotka 20 g
  • Koriandr čerstvý 20 g
  • Majonéza 30 g
  • Créme fraiche 30 g
  • Limetka 1 ks
  • Sůl hrubozrnná
  • Hovězí steak Queensland 2 ks
  • Brambory gurmánské 600 g
  • Sůl
  • Olej olivový 5 plž
  • Tymián čerstvý 10 g
  • Rozmarýn čerstvý 10 g
  • Pepř
  • Chilli paprička jalapeňo 20 g
  • Cibule šalotka 20 g
  • Koriandr čerstvý 20 g
  • Majonéza 30 g
  • Créme fraiche 30 g
  • Limetka 1 ks
  • Sůl hrubozrnná

Příprava

  1. 1
    Steaky vyjměte z lednice přibližně 30 minut před grilováním a nechte je prohřát na pokojovou teplotu. Mezitím důkladně omyjte 600 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Scezené brambory promíchejte se 3 lžícemi olivového oleje, 10 g natrhaného tymiánu a 10 g natrhaného rozmarýnu. Dochuťte solí a pepřem, rozložte na rozpálený gril a pečte dozlatova, přibližně 10–15 minut.
  2. 2
    Najemno nasekejte 20 g nakládaných papriček jalapeño a 20 g šalotky. Nahrubo posekejte 20 g čerstvého koriandru. V misce smíchejte 30 g majonézy, 30 g crème fraîche, nasekané jalapeño, šalotku a koriandr. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limety. Dip nechte alespoň 10 minut odležet v lednici.
  3. 3
    Steaky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte mořskou solí a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 3–4 minuty z každé strany na medium rare. Po ugrilování nechte maso 5 minut odpočívat pod alobalem.
  4. 4
    Steaky servírujte s opečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem. Tento recept je důkazem, že stačí dobře ogrilovaný steak, pár bylinek a dip s trochou řízu – a perfektní letní grilovačka se může servírovat.
  1. 1
    Steaky vyjměte z lednice přibližně 30 minut před grilováním a nechte je prohřát na pokojovou teplotu. Mezitím důkladně omyjte 600 g brambor a uvařte je v osolené vodě doměkka. Scezené brambory promíchejte se 3 lžícemi olivového oleje, 10 g natrhaného tymiánu a 10 g natrhaného rozmarýnu. Dochuťte solí a pepřem, rozložte na rozpálený gril a pečte dozlatova, přibližně 10–15 minut.
  2. 2
    Najemno nasekejte 20 g nakládaných papriček jalapeño a 20 g šalotky. Nahrubo posekejte 20 g čerstvého koriandru. V misce smíchejte 30 g majonézy, 30 g crème fraîche, nasekané jalapeño, šalotku a koriandr. Dochuťte solí, pepřem a šťávou z poloviny limety. Dip nechte alespoň 10 minut odležet v lednici.
  3. 3
    Steaky potřete 2 lžícemi olivového oleje, osolte mořskou solí a opepřete. Grilujte na rozpáleném grilu přibližně 3–4 minuty z každé strany na medium rare. Po ugrilování nechte maso 5 minut odpočívat pod alobalem.
  4. 4
    Steaky servírujte s opečenými bramborami a jalapeñokoriandrovým dipem. Tento recept je důkazem, že stačí dobře ogrilovaný steak, pár bylinek a dip s trochou řízu – a perfektní letní grilovačka se může servírovat.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.