Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 lžíce olivového oleje
100 g slaniny AQ
1 lžíce másla
1 velká cibule AQ
1 bobkový list
svazek tymiánu AQ
1 středně velký celer
850 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany AQ
sůl
pepř

Postup přípravy

Olej rozpalte v hrnci. Přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé stra­ny. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat. Do pánve dejte lžíci másla, vsypte cibuli, bobkový list a svázané snítky tymiánu a opé­kejte 10 minut. Vsypte celer a opékejte další 2 minuty. Pak vlijte vývar a při­klopené vařte 10–15 minut, aby celer změkl. Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce zahřejte. Podávejte zastříknuté olejem a s plátky slaniny.

Pomohl vám recept?
149hodnocení4

Další videorecepty