×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Celerová polévka

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná...
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Celerová polévka

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
100 g slaniny AQ
1 lžíce másla
1 velká cibule AQ
1 bobkový list
svazek tymiánu AQ
1 středně velký celer
850 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci. Přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé stra­ny. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat. Do pánve dejte lžíci másla, vsypte cibuli, bobkový list a svázané snítky tymiánu a opé­kejte 10 minut. Vsypte celer a opékejte další 2 minuty. Pak vlijte vývar a při­klopené vařte 10–15 minut, aby celer změkl. Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce zahřejte. Podávejte zastříknuté olejem a s plátky slaniny.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Celerová polévka

Polévka Velmi snadné Česká Vaření Tymián Magazín 1/2013
Průměrné hodnocení 4 (69)

Co budete potřebovat

1 lžíce olivového oleje
100 g slaniny AQ
1 lžíce másla
1 velká cibule AQ
1 bobkový list
svazek tymiánu AQ
1 středně velký celer
850 ml kuřecího vývaru
100 ml smetany AQ
sůl
pepř

Jak na to?

Olej rozpalte v hrnci. Přidejte slaninu a opékejte ji 3 minuty z každé stra­ny. Křupavé plátky vyndejte a nechte na papírové utěrce okapat. Do pánve dejte lžíci másla, vsypte cibuli, bobkový list a svázané snítky tymiánu a opé­kejte 10 minut. Vsypte celer a opékejte další 2 minuty. Pak vlijte vývar a při­klopené vařte 10–15 minut, aby celer změkl. Vyndejte bobkový list, tymián a polévku rozmixujte dohladka. Vlijte smetanu, osolte, opepřete a krátce zahřejte. Podávejte zastříknuté olejem a s plátky slaniny.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Dvojbarevná papriková polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda
Cibulová marmeláda

Inspirujte se podobnými recepty