
Carpaccio ze sýru halloumi a pečeného lilku
Řecký sýr halloumi je ideální parťák na grilování, protože se při pečení neroztéká. Doplňte ho opečenou zeleninou a svěžím mátovým dipem a během chvilky máte připravenou přílohu nebo lehké jídlo.

Velmi snadné
16-30 minut
3/5
Řecká
Vegetariánské
Grilování
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Sůl
- Lilek 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Olej olivový 4 plž
- Máta 1 hrs.
- Citronová šťáva 1 plž
- Rajče 3 ks
- Halloumi 200 g
- Česnek 1 strouž.
- Sůl
- Lilek 1 ks
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Olej olivový 4 plž
- Máta 1 hrs.
- Citronová šťáva 1 plž
- Rajče 3 ks
- Halloumi 200 g
- Česnek 1 strouž.
Příprava
- 1Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
- 2Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.
- 1Nakrájejte lilky na půlcentimetrové plátky. Posypte je solí a nechte stát zhruba hodinu, aby pustily vodu. Během této doby si připravte dresink. Mátu, petržel, olivový olej, česnek a citronovou šťávu rozmixujte.
- 2Lilky osušte papírovou kuchyňskou utěrkou, potřete trochou olivového oleje a ogrilujte. Rajčata a halloumi nakrájejte na plátky a opečte. Rozložte na talíři a pokapejte bylinkovým dresinkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.