
Čarodějnické prsty s marcipánem
Postup přípravy
Postrašte a zároveň potěšte své ratolesti s originálními slaďoučkými čarodějnickými prsty z marcipánu.
1) Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2) Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3) Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4) Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5) Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6) Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7) Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8) Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9) Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10) Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11) Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12) Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.