Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

200 g marcipánu
250 g hladké mouky
100 g krupicového cukru
špetka soli
1 vejce
125 g másla
40 g mandlí
3–4 lžičky jahodového džemu

Postup přípravy

Postrašte a zároveň potěšte své ratolesti s originálními slaďoučkými čarodějnickými prsty z marcipánu.

1) Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.

2) Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.

3) Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.

4) Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.

5) Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.

6) Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).

7) Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.

8) Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.

9) Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.

10) Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.

11) Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.

12) Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty