Čarodějnické prsty s marcipánem
Ingredience
200 g | marcipánu |
250 g | hladké mouky |
100 g | krupicového cukru |
špetka soli | |
1 | vejce |
125 g | másla |
40 g | mandlí |
3–4 | lžičky jahodového džemu |
Postup přípravy
Postrašte a zároveň potěšte své ratolesti s originálními slaďoučkými čarodějnickými prsty z marcipánu.
1) Marcipán najemno nastrouhejte, prohněťte s moukou, cukrem a solí.
2) Přidejte vejce a máslo a rukama vše rychle prohněťte do těsta.
3) Zabalte ho do potravinářské fólie a dejte na půl hodiny do lednice.
4) Troubu předehřejte na 180 °C, plechy vyložte pečicím papírem.
5) Z těsta vyválejte 8 válečků o tloušťce asi 2 cm.
6) Každý pak rozkrájejte na 5 kusů, z nichž 4 by měly být dlouhé 12–15 cm (malíček, prsteníček, prostředníček, ukazováček) a zbylý 7–8 cm (palec).
7) Prsty trochu zploštěte a vytvarujte klouby.
8) Do špičky zamáčkněte mandli jako nehet a na kloubech naznačte vrásky.
9) Do opačného konce prstíku udělejte spodkem lžíce důlek.
10) Marmeládu dejte do sáčku, ustřihněte růžek a vyplňte důlek v prstíku.
11) Prstíky dejte ještě jednou na chvíli do lednice. Pak je dejte na připravené plechy a pečte 10 minut dozlatova.
12) Vyndejte, nechte vychladnout, podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY