Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmažený sýrový špíz s okurkovým salátem
Albert logoAlbert logo
  • Smažený sýrový špíz s okurkovým salátem

Smažený sýrový špíz s okurkovým salátem

Smažený sýrový špíz s okurkovým salátem
Snadné
46-60 minut
5/5
Česká
Vegetariánské
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Salátová okurka 2 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Med 1 člž
  • Eidam bloček
  • Camembert 1 ks
  • Ementál bloček 200 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Strouhanka 200 g
  • Olej řepkový 400 ml
  • Vejce 2 ks
  • Jogurt bílý 1 ks
  • Salátová okurka 2 ks
  • Kopr 1 hrs.
  • Jablečný ocet 1 člž
  • Sůl
  • Pepř
  • Med 1 člž
  • Eidam bloček
  • Camembert 1 ks
  • Ementál bloček 200 g
  • Mouka hladká 100 g
  • Strouhanka 200 g
  • Olej řepkový 400 ml
  • Vejce 2 ks

Příprava

1
Oloupejte a omyjte 2 okurky, nakrouhejte je na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte bílý jogurt a hrst nasekaného kopru. Salát dochuťte lžičkou jablečného octa a lžičkou medu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Salát dejte vychladit do lednice.
2
Postupně nakrájejte 200 g eidamu a 200 g ementálu na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm a camembert naporcujte na 8 trojúhelníčků.
3
Sýry postupně obalte v trojobalu. Do jedné misky nasypte 100 g hladké mouky, ve druhé misce rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky nasypte 200 g strouhanky. Sýry nejdříve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Přendejte je na tác.
4
Do hluboké pánve nalijte 400 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu kolem 150 °C. Sýry postupně usmažte z obou stran dozlatova. Osmažené sýry napíchněte na špejle, abyste vytvořili hezké špízky. Servírujte je na talíře a k nim v miskách vychlazený okurkový salát. Pojďte všichni ke stolu a užijte si lahodné sýry!
1
Oloupejte a omyjte 2 okurky, nakrouhejte je na tenké plátky a dejte do mísy. Přidejte bílý jogurt a hrst nasekaného kopru. Salát dochuťte lžičkou jablečného octa a lžičkou medu. Osolte, opepřete a vše dobře promíchejte. Salát dejte vychladit do lednice.
2
Postupně nakrájejte 200 g eidamu a 200 g ementálu na kostky o velikosti asi 2 × 2 cm a camembert naporcujte na 8 trojúhelníčků.
3
Sýry postupně obalte v trojobalu. Do jedné misky nasypte 100 g hladké mouky, ve druhé misce rozšlehejte 2 vejce a do třetí misky nasypte 200 g strouhanky. Sýry nejdříve obalte v mouce, pak ve vejci a nakonec ve strouhance. Přendejte je na tác.
4
Do hluboké pánve nalijte 400 ml řepkového oleje a rozpalte ho na fritovací teplotu kolem 150 °C. Sýry postupně usmažte z obou stran dozlatova. Osmažené sýry napíchněte na špejle, abyste vytvořili hezké špízky. Servírujte je na talíře a k nim v miskách vychlazený okurkový salát. Pojďte všichni ke stolu a užijte si lahodné sýry!

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 13 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.