×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Zapečené cannelloni se špenátem
45 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská , Omáčky , Zapékání ,

Zapečené cannelloni se špenátem

Co budu potřebovat

1 cibule
3 stroužky česneku
1 lžíce olivového oleje
300 g mraženého špenátu AQ
350 g smetanového sýru AQ
350 g lučiny
100 g strouhaného parmazánu
2 lžíce petrželky + 1 lžíce kopru
4 hrsti čerstvé strouhanky
sůl, pepř
500 ml omáčky na těstoviny s česnekem AQ
12 plátů lasagní AQ

Jak na to?

Nechte se inspirovat lehkostí italské kuchyně a připravte si lahodný recept na zapečené cannelloni se špenátem.

1) Troubu předehřejte na 180 °C.

2) Cibuli a česnek nasekejte najemno a obojí krátce osmahněte na olivo­vém oleji.

3) Přidejte špenát, nechte ho zavadnout a míchejte, dokud se neodpaří veškerá voda.

4) Počkejte, až špenát zchladne, a pak jej smíchejte se smetanovým sýrem, lučinou, polovinou parmazánu, nasekanou petrželkou a koprem, strouhankou, nakonec osolte a opepřete podle chuti.

5) Čtvrtinu rajčatové omáčky dej­te na dno zapékací mísy o rozměrech 20 × 30 cm.

6) Lasagne mírně povařte, jednotlivé listy položte na pracovní plochu, na každý plát dejte kousek náplně, zarolujte ho a položte do mísy, spojem na dno.

7) Navrch dejte zbylou rajčatovou omáčku, posypte zbylým parma­zánem a pečte 25–30 minut.

Tip do kuchyně

 

Do rajčatové omáčky můžete přidat jednu nasekanou chilli papričku, pokud máte rádi ostřejší pokrmy.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Králík na smetaně podle Zdeňka Pohlreicha

    Omáčky 60 minut
  • Těstoviny se sýrovou omáčkou a slaninou

    Omáčky 30 minut
  • Těstoviny penne s boloňskou omáčkou

    Omáčky 30 minut