Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Čajový dort s krémem

Čajový dort s krémem

Ingredience

NA KORPUS
235 ml mléka
3 lžíce černého čaje
50 g másla, pokojové teploty
225 g krupicového cukru
2 velká vejce
75 ml oleje
175 g hladké mouky
1 a ½ lžičky kypřicího prášku
½ lžičky jedlé sody a špetka soli
NA KRÉM
150 g másla
moučkový cukr dle chuti
2 tučné tvarohy ve vaničce

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C a vyložte dortovou formu o průměru 22 centimetrů pečicím papírem. Zahřejte mléko, vsypte čaj a nechte vychladnout. Vyšlehejte v míse máslo a cukr. Postupně zašlehejte vejce, olej a mouku prosátou s kypřicím práškem a solí. Nakonec vmíchejte přecezené mléko. Těsto vlijte do formy a pečte ho 30–40 minut. Nechte vychladnout. Připravte krém. V misce prošlehejte máslo s tvarohem, přidejte cukr a vyšlehejte na pevný krém. Ozdobte jím korpus.

Pomohl vám recept?
12hodnocení4

Další videorecepty