Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 chlazení pstruzi
sůl
2 citrony
8 stroužků česneku
8 snítek rozmarýnu
4 snítky tymiánu
20 g másla
4 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

1. Opláchnuté, okapané pstruhy nasolte zvenku i zevnitř. Omytý citron nakrájejte na plátky a přepulte. Stroužky česneku neloupejte, pouze rozmáčkněte plochou stranou velkého nože.

2. Dutiny pstruhů naplňte 3 plátky citronu, 2 stroužky česneku, 2 snítkami rozmarýnu, snítkou tymiánu a 5 g másla.

3. Zvenku potřete ryby olejem a zabalte do alobalu nebo potravinářské fólie. Uchovávejte v chladu, dokud je nezačnete opékat.

4. Pečte na roštu nad rozžhavenými uhlíky, z každé strany 10 minut. Dávejte pozor, aby se ryby nespálily.

5. Hotové pstruhy ještě zakapejte šťávou z citronu a podávejte s pečivem nebo salátem.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty