Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

12 ks kuřecích spodních stehen
sůl
50 g medu
40 ml slunečnicového oleje
2 lžičky kari koření
2 stroužky česneku
1 citron
pepř
1 hrst čerstvé hladkolisté petržele
1 hrst čerstvého tymiánu

Postup přípravy

1. Kuřecí stehýnka omyjte, kůži z kostí stáhněte a odkrojte. Do hrnce nalijte vodu, osolte a přiveďte k varu. Do vroucí osolené vody vhoďte kuřecí stehýnka a povařte 15 minut. Pak opatrně vytáhněte stehýnka a vložte je do mísy.

2. V jiné misce připravte marinádu. Smíchejte med, olej, kari, prolisovaný česnek a šťávu z poloviny citronu. Přidejte lžičku soli a špetku pepře.

3. Kosti stehýnek obalte do alobalu, ať zůstanou hezky bílé. Marinádu nalijte přes vařená stehýnka a rozpalte gril.

4. Stehýnka ogrilujte přibližně 4 minuty z každé strany a přendejte do pekáčku. Po vyndání z grilu stáhněte alobal.

5. Nasekejte bylinky a posypte ogrilovaná stehýnka.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty