Bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Co budete potřebovat
Jak na to?
V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Co budete potřebovat
Jak na to?
V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio