Bylinkové kuře pečené na hrubé soli
Ingredience
3 | lžíce rostlinného oleje |
1 | lžička sladké červené papriky |
20 ml | bílého suchého vína |
1 | celé kuře |
sůl | |
2 | větvičky čerstvého rozmarýnu |
3 | stonky čerstvé bazalky |
750 g | hrubozrnné soli |
1 | červená cibule |
2 | mrkve |
1 | kořenová petržel |
Postup přípravy
V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY