×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sladké červené papriky
20 ml bílého suchého vína
1 celé kuře
sůl
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
3 stonky čerstvé bazalky
750 g hrubozrnné soli
1 červená cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel

Jak na to?

V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bylinkové kuře pečené na hrubé soli

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Bez laktózy Tip týdne , Bazalka , Rozmarýn , Petržel kadeřavá
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sladké červené papriky
20 ml bílého suchého vína
1 celé kuře
sůl
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
3 stonky čerstvé bazalky
750 g hrubozrnné soli
1 červená cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel

Jak na to?

V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty