Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

3 lžíce rostlinného oleje
1 lžička sladké červené papriky
20 ml bílého suchého vína
1 celé kuře
sůl
2 větvičky čerstvého rozmarýnu
3 stonky čerstvé bazalky
750 g hrubozrnné soli
1 červená cibule
2 mrkve
1 kořenová petržel

Postup přípravy

V misce promíchejte olej s paprikou, bylinkami a vínem, dejte stranou. Rozehřejte troubu na 180 °C na dolní a horní ohřev. Očištěné kuře naporcujte a osolte klasickou jemnou solí. Hrubozrnnou sůl rovnoměrně rozprostřete do pečicí nádoby. Vložte kuře, nakrájené mrkve, petržel a cibuli. Zakryjte alobalem. Pečte půl hodiny. Sejměte alobal, kuře potřete paprikovým olejem a pečte dalších 40 minut. Průběžně potírejte. Na posledních 10 minut zvyšte teplotu na 200 °C a dopečte dokřupava.

Pomohl vám recept?
7hodnocení4

Další videorecepty