×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Burger Americano s hranolkami

Co budete potřebovat

2 hovězí burgery Americano
2 housky
4 plátky slaniny
2 plátky sýru Cheddar
2 menší nakládané okurky
½ červené cibule
1 rajče
Ledový salát
Kečup
Hranolky s bylinkovou solí:
500 g brambor
4 lžíce olivového oleje
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvého tymiánu
4 lžíce mořské hrubozrnné soli

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C. Do hmoždíře dejte sůl a bylinky zbavené dřevnatých stonků. Sůl s bylinkami rozdrťte na jemný prášek. Brambory dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na hranolky. Ty přemístěte na plech a promíchejte s olivovým olejem. Posolte a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Na rozpáleném grilu ogrilujte maso na burgery společně se slaninou. Nakládané okurky, cibuli i rajče nakrájejte na plátky. Ledový salát natrhejte na listy. Těsně před podáváním rozřízněte housky a dejte je na pár vteřin opéct na gril. Spodní díl housky pomažte kečupem, poklaďte plátky cibule a ledového salátu. Pak přijde na řadu maso a slanina, na které dejte plátky cheddaru, rajčete a okurek. Přiklopte druhým dílem housky a podávejte s domácími hranolky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Burger Americano s hranolkami

Hlavní chod Snadné Maso Grilování Videorecept Počet porcí: 2
(0)

Co budete potřebovat

2 hovězí burgery Americano
2 housky
4 plátky slaniny
2 plátky sýru Cheddar
2 menší nakládané okurky
½ červené cibule
1 rajče
Ledový salát
Kečup
Hranolky s bylinkovou solí:
500 g brambor
4 lžíce olivového oleje
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvého tymiánu
4 lžíce mořské hrubozrnné soli

Jak na to?

Troubu rozehřejte na 180 °C. Do hmoždíře dejte sůl a bylinky zbavené dřevnatých stonků. Sůl s bylinkami rozdrťte na jemný prášek. Brambory dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na hranolky. Ty přemístěte na plech a promíchejte s olivovým olejem. Posolte a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Na rozpáleném grilu ogrilujte maso na burgery společně se slaninou. Nakládané okurky, cibuli i rajče nakrájejte na plátky. Ledový salát natrhejte na listy. Těsně před podáváním rozřízněte housky a dejte je na pár vteřin opéct na gril. Spodní díl housky pomažte kečupem, poklaďte plátky cibule a ledového salátu. Pak přijde na řadu maso a slanina, na které dejte plátky cheddaru, rajčete a okurek. Přiklopte druhým dílem housky a podávejte s domácími hranolky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!
ZDRAVÉ GRILOVÁNÍ