
Burger Americano s hranolkami
Ingredience
2 | hovězí burgery Americano |
2 | housky |
4 plátky | slaniny |
2 plátky | sýru Cheddar |
2 | menší nakládané okurky |
½ | červené cibule |
1 | rajče |
Ledový salát | |
Kečup | |
Hranolky s bylinkovou solí: | |
---|---|
500 g | brambor |
4 lžíce | olivového oleje |
3 snítky | čerstvého rozmarýnu |
3 snítky | čerstvého tymiánu |
4 lžíce | mořské hrubozrnné soli |
Postup přípravy
Troubu rozehřejte na 180 °C. Do hmoždíře dejte sůl a bylinky zbavené dřevnatých stonků. Sůl s bylinkami rozdrťte na jemný prášek. Brambory dobře omyjte a i se slupkou nakrájejte na hranolky. Ty přemístěte na plech a promíchejte s olivovým olejem. Posolte a dejte péct do rozehřáté trouby na 40 minut, dokud okraje nezačnou zlátnout. Na rozpáleném grilu ogrilujte maso na burgery společně se slaninou. Nakládané okurky, cibuli i rajče nakrájejte na plátky. Ledový salát natrhejte na listy. Těsně před podáváním rozřízněte housky a dejte je na pár vteřin opéct na gril. Spodní díl housky pomažte kečupem, poklaďte plátky cibule a ledového salátu. Pak přijde na řadu maso a slanina, na které dejte plátky cheddaru, rajčete a okurek. Přiklopte druhým dílem housky a podávejte s domácími hranolky.