Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g bulguru NP Bio
sůl
2 šalotky
2 stroužky česneku NP Bio
1 brokolice
5 lžic olivového oleje
1 citron
200 ml suchého bílého vína
pepř
1 hrst čerstvé bazalky
1⁄2 hrsti lístků tymiánu
150 g parmazánu
4 kuřecí prsní řízky NP Bio
1 hrst čerstvého kopru

Postup přípravy

1. Bulgur propláchněte a vařte 10 minut v trojnásobném množství osolené vody. Přebytečnou vodu slijte.
2. Šalotky nakrájejte najemno, stroužky česneku prolisujte a brokolici natrhejte na malé růžičky.
3. Na oleji zpěňte šalotku, česnek, přidejte brokolici a restujte 5 minut. Vsypte uvařený bulgur, přelijte citronovou šťávou a podlijte vínem. Osolte, opepřete, vmíchejte pokrájené bylinky a najemno nastrouhaný sýr.
4. Rozpalte druhou pánev a na troše oleje opečte osolené a opepřené kuřecí řízky dozlatova.
5. Podávejte nakrájené na plátky, s bulgurovým rizotem, parmazánem a koprem.

Pomohl vám recept?
17hodnocení3

Další videorecepty