Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Ingredience

2 lžíce medu
50 ml sójové omáčky
4cm kousek zázvoru
30 ml sezamového oleje
1 limetka
1 balení kuřecích prsou s kostí
250 g červené čočky
250 g bulguru
1 kostka zeleninového bujonu
10 ml olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
3 stonky řapíkatého celeru
380 ml krájených loupaných rajčat
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky římského kmínu
1 lžička mleté papriky
Sůl
Hrst hladkolisté petržele

Postup přípravy

Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.

Pomohl vám recept?
13hodnocení4

Další videorecepty