×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Co budete potřebovat

2 lžíce medu
50 ml sójové omáčky
4cm kousek zázvoru
30 ml sezamového oleje
1 limetka
1 balení kuřecích prsou s kostí
250 g červené čočky
250 g bulguru
1 kostka zeleninového bujonu
10 ml olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
3 stonky řapíkatého celeru
380 ml krájených loupaných rajčat
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky římského kmínu
1 lžička mleté papriky
Sůl
Hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou

Hlavní chod Snadné Maso Tip týdne Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

2 lžíce medu
50 ml sójové omáčky
4cm kousek zázvoru
30 ml sezamového oleje
1 limetka
1 balení kuřecích prsou s kostí
250 g červené čočky
250 g bulguru
1 kostka zeleninového bujonu
10 ml olivového oleje
1 šalotka
1 stroužek česneku
3 stonky řapíkatého celeru
380 ml krájených loupaných rajčat
¾ lžičky sušeného zázvoru
½ lžičky římského kmínu
1 lžička mleté papriky
Sůl
Hrst hladkolisté petržele

Jak na to?

Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty