
Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou
Ingredience
2 | lžíce medu |
50 ml | sójové omáčky |
4cm | kousek zázvoru |
30 ml | sezamového oleje |
1 | limetka |
1 | balení kuřecích prsou s kostí |
250 g | červené čočky |
250 g | bulguru |
1 | kostka zeleninového bujonu |
10 ml | olivového oleje |
1 | šalotka |
1 | stroužek česneku |
3 | stonky řapíkatého celeru |
380 ml | krájených loupaných rajčat |
¾ | lžičky sušeného zázvoru |
½ | lžičky římského kmínu |
1 | lžička mleté papriky |
Sůl | |
Hrst hladkolisté petržele |
Postup přípravy
Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.
Pomohl vám recept?
13hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod