Bulgur s kuřecím masem a červenou čočkou
Ingredience
2 | lžíce medu |
50 ml | sójové omáčky |
4cm | kousek zázvoru |
30 ml | sezamového oleje |
1 | limetka |
1 | balení kuřecích prsou s kostí |
250 g | červené čočky |
250 g | bulguru |
1 | kostka zeleninového bujonu |
10 ml | olivového oleje |
1 | šalotka |
1 | stroužek česneku |
3 | stonky řapíkatého celeru |
380 ml | krájených loupaných rajčat |
¾ | lžičky sušeného zázvoru |
½ | lžičky římského kmínu |
1 | lžička mleté papriky |
Sůl | |
Hrst hladkolisté petržele |
Postup přípravy
Vyšlehejte marinádu z medu, sójové omáčky, najemno nastrouhaného zázvoru, sezamového oleje a limetkové šťávy. Pokrájená kuřecí prsa vložte do sáčku s marinádou, promíchejte a nechte v lednici 30 minut.
Čočku a bulgur uvařte každý zvlášť dle návodu, k bulguru přidejte kostku bujonu.
Rozehřejte hlubší pánev. Opečte maso, vyjměte. Vlijte olej, osmahněte najemno pokrájenou šalotku dosklovata, vsypte rozmělněný česnek a kousky řapíkatého celeru. Promíchejte a vlijte rajčata. Okořeňte, osolte, duste 5 minut.
Bulgur servírujte s čočkou, přelitý rajčatovou omáčkou a kuřecími kousky. Posypte petrželkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY