Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

250 ml bourbonu
375 ml silného tmavého piva
500 ml vody
525 g třtinového cukru
10 stroužků česneku
350 g medu
2 svitky skořice
4 bobkové listy
2,5 kg bůčku

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 180 °C. Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.

Pomohl vám recept?
24hodnocení5

Další videorecepty