×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bůček pečený v bourbonu

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičn...
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Bůček pečený v bourbonu

Co budete potřebovat

250 ml bourbonu
375 ml silného tmavého piva
500 ml vody
525 g třtinového cukru
10 stroužků česneku
350 g medu
2 svitky skořice
4 bobkové listy
2,5 kg bůčku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůček pečený v bourbonu

Hlavní chod Snadné Česká Pečení Magazín 2/2014
Průměrné hodnocení 5 (5)

Co budete potřebovat

250 ml bourbonu
375 ml silného tmavého piva
500 ml vody
525 g třtinového cukru
10 stroužků česneku
350 g medu
2 svitky skořice
4 bobkové listy
2,5 kg bůčku

Jak na to?

Troubu předehřejte na 180 °C. Do středně velkého hrnce nalijte bourbon, 250 ml piva (zbytek si zatím uschovejte), 500 ml vody, cukr, česnek, med, přidejte skořici a bobkové listy a vše přiveďte k varu. Vařte za občasného míchání, dokud směs částečně nezhoustne. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáčku, přelijte přes něj vzniklou marinádu, přetáhněte alobalem a pečte 3,5 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přilijte zbytek piva a pečte další půlhodinu. Bůček podávejte přelitý vypečenou šťávou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Nové brambory s brynzou
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Brokolicovo-kukuřičné placičky
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...
Plněné papriky s balkánským...

Inspirujte se podobnými recepty