×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bůček na pivu

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy...
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové...
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Bůček na pivu

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku s kostí
sůl a čerstvě mletý pepř
8 stroužků česneku, prolisovaných
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
½ lžičky mletého chilli
2 velké cibule, nakrájené na kostky
250 ml černého piva
4 lžíce medu

Jak na to?

Kůži na bůčku nařežte do mřížky, ale neprořízněte. Sůl, pepř, česnek a všechno koření důkladně vetřete do masa. Bůček zabalte do sáčku a přes noc nechte odpočinout v lednici, chutě se tak krásně spojí. Troubu předehřejte na 160°C. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáče a pečte 2 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přidejte cibuli, přelijte maso výpekem a pečte dalších 1,5 hodiny.
V kastrolu povařte cca 5 minut pivo s medem, dokud se nevytvoří sirup. Tím maso přelijte, teplotu zvyšte na 200°C a pečte dalších 30 minut za častého přelévání. Pokud se bůček připéká, můžete ho podlít vodou. Maso by mělo být zlaté a lesklé. Poté maso vyndejte a před podáváním nechte odpočinout.
Z výpeku a cibule připravte na mírném ohni omáčku. Přilijte 100 ml vody a míchejte, dokud se vše nespojí a nerozpustí.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bůček na pivu

Hlavní chod Snadné Magazín 3/2015
Průměrné hodnocení 4 (20)

Co budete potřebovat

1 kg vepřového bůčku s kostí
sůl a čerstvě mletý pepř
8 stroužků česneku, prolisovaných
1 lžíce sladké papriky
1 lžička drceného kmínu
½ lžičky mletého chilli
2 velké cibule, nakrájené na kostky
250 ml černého piva
4 lžíce medu

Jak na to?

Kůži na bůčku nařežte do mřížky, ale neprořízněte. Sůl, pepř, česnek a všechno koření důkladně vetřete do masa. Bůček zabalte do sáčku a přes noc nechte odpočinout v lednici, chutě se tak krásně spojí. Troubu předehřejte na 160°C. Bůček položte kůží dolů do hlubšího pekáče a pečte 2 hodiny. Pak bůček opatrně obraťte, přidejte cibuli, přelijte maso výpekem a pečte dalších 1,5 hodiny.
V kastrolu povařte cca 5 minut pivo s medem, dokud se nevytvoří sirup. Tím maso přelijte, teplotu zvyšte na 200°C a pečte dalších 30 minut za častého přelévání. Pokud se bůček připéká, můžete ho podlít vodou. Maso by mělo být zlaté a lesklé. Poté maso vyndejte a před podáváním nechte odpočinout.
Z výpeku a cibule připravte na mírném ohni omáčku. Přilijte 100 ml vody a míchejte, dokud se vše nespojí a nerozpustí.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Jahodové knedlíky z...
Musaka
Musaka
Musaka
Musaka
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Jehněčí špízy suvlaki
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce
Kuře v ořechové omáčce

Inspirujte se podobnými recepty