Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyTukožroutská polévka
Albert logoAlbert logo
  • Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka

Tukožroutská polévka
Snadné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Veganské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Mrkev 1 kg
  • Zelí bílé 1 ks
  • Cibule 6 ks
  • Vývar zeleninový
  • Sůl
  • Paprika červená 2 ks
  • Pepř
  • Rajčata loupaná v plechovce 400 g
  • Mrkev 1 kg
  • Zelí bílé 1 ks
  • Cibule 6 ks
  • Vývar zeleninový
  • Sůl
  • Paprika červená 2 ks
  • Pepř

Příprava

1
Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu.
2
Očistěte si i papriku.
3
Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky.
4
Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená.
5
Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál.
6
V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.
7
Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.
1
Nejprve si očištěte zelí. Odstraňte z něj vnější a povadlé listy. Hlávku omyjte pod vlažnou vodou a rozkrojte na osminy. Všechny zbavte středového košťálu.
2
Očistěte si i papriku.
3
Papriku a zelí pak nakrájejte na menší proužky. Mrkev omyjte, oškrábejte a nakrájejte na plátky.
4
Cibuli si očistěte a nakrájejte na kolečka. Zeleninu dejte do velkého hrnce a napusťte do něj tolik vody, aby byla všechna zelenina zcela ponořená.
5
Až se voda začne vařit, zmírněte plamen a vařte dál.
6
V mezičase si rozmačkejte rajčata – můžete přímo v plechovce. Pokud máte čerstvá rajčata, můžete použít i je. Zbavte je slupky a nakrájejte najemno.
7
Zeleninový vývar a rajčata i s nálevem přilijte do hrnce a polévku ještě povařte na mírném ohni pod pokličkou přibližně dalších 20 minut. Dochuťte solí a pepřem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 6 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.