Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bublaninový koláč

Bublaninový koláč

Ingredience

200 g třešní z Tržnice u Alberta
20 g másla
30 g hrubé mouky
3 vejce
145 g cukru krupice
250 ml plnotučného mléka
125 g hladké mouky
sůl
1 lžička vanilkového extraktu
30 g moučkového cukru

Postup přípravy

1. Omyjte 200 g třešní, osušte je a vsypte do mísy. Zasypte je 30 g hrubé mouky a promíchejte, aby se hezky obalily. Koláčovou formu o průměru 26 cm vymažte máslem.
2. V mixéru smíchejte 3 vejce, 125 g cukru krupice, 250 ml mléka, 125 g mouky, špetku soli a vanilkový extrakt na hladké těsto.
3. Těsto vlijte do formy. Nahoru nasypte rovnoměrně třešně a zasypte zbývajícími 20 g krupicového cukru.
4. Pečte v troubě na 180 °C po dobu 45 minut. Po upečení posypte moučkovým cukrem. Tento koláč je letní láska!

Pomohl vám recept?
34hodnocení3

Další videorecepty