×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bryndzové pirohy

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Bryndzové pirohy

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
sůl
1 lžíce oleje
2 moučné brambory
250 g bryndzy
pepř
hrst čerstvého kopru
250 g zakysané smetany
150 prorostlé slaniny
2 cibule

Jak na to?

Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bryndzové pirohy

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018
(0)
Bryndzové halušky u nás znají skoro všichni, ale bryndzové pirohy tolik známé nejsou. A přitom je to taková lahoda. Jsou doslova ztělesněním rčení, že v jednoduchosti se skrývá krása. V tomto případě ve snadném receptu skvělá chuť.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
sůl
1 lžíce oleje
2 moučné brambory
250 g bryndzy
pepř
hrst čerstvého kopru
250 g zakysané smetany
150 prorostlé slaniny
2 cibule

Jak na to?

Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty