Bryndzové pirohy
Ingredience
500 g | hladké mouky |
sůl | |
1 | lžíce oleje |
2 | moučné brambory |
250 g | bryndzy |
pepř | |
hrst čerstvého kopru | |
250 g | zakysané smetany |
150 | prorostlé slaniny |
2 | cibule |
Postup přípravy
Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY