Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bryndzové pirohy

Bryndzové pirohy

Bryndzové halušky u nás znají skoro všichni, ale bryndzové pirohy tolik známé nejsou. A přitom je to taková lahoda. Jsou doslova ztělesněním rčení, že v jednoduchosti se skrývá krása. V tomto případě ve snadném receptu skvělá chuť.

Ingredience

500 g hladké mouky
sůl
1 lžíce oleje
2 moučné brambory
250 g bryndzy
pepř
hrst čerstvého kopru
250 g zakysané smetany
150 prorostlé slaniny
2 cibule

Postup přípravy

Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty