×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bryndzové pirohy

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Bryndzové pirohy

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
sůl
1 lžíce oleje
2 moučné brambory
250 g bryndzy
pepř
hrst čerstvého kopru
250 g zakysané smetany
150 prorostlé slaniny
2 cibule

Jak na to?

Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bryndzové pirohy

Hlavní chod Velmi snadné Maso Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Bryndzové halušky u nás znají skoro všichni, ale bryndzové pirohy tolik známé nejsou. A přitom je to taková lahoda. Jsou doslova ztělesněním rčení, že v jednoduchosti se skrývá krása. V tomto případě ve snadném receptu skvělá chuť.

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
sůl
1 lžíce oleje
2 moučné brambory
250 g bryndzy
pepř
hrst čerstvého kopru
250 g zakysané smetany
150 prorostlé slaniny
2 cibule

Jak na to?

Mouku osolte a smíchejte s 300 ml studené vody a lžící oleje. Vzniklé těsto zabalte do igelitu a dejte na půl hodiny vychladit do lednice. Uvařené brambory rozmačkejte a zapracujte do nich bryndzu a kopr. Podle potřeby dochuťte solí a pepřem.
Z těsta vyválejte slabý plát, zhruba 2 mm silný. Vykrajujte kolečka o průměru 8 cm, do středu každého dejte lžíci náplně, přeložte a okraje zmáčkněte vidličkou. Vařte pět minut v osolené vodě. Po vytažení pirohy propláchněte horkou vodou, aby se nesrazily. Podávejte přelité zakysanou smetanou s opečenou slaninou a cibulkou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat