×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brusinkový dort s bílou čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující...
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující nealkoholický punč
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou

Brusinkový dort s bílou čokoládou

Co budete potřebovat

Na ledové brusinky
230–240 ml vody
220 g krupicového cukru
250 g čerstvých amerických brusinek
120 g moučkového cukru
Na dort
olej na vymazání 2 forem
480 g hladké mouky
2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g krupicového cukru
340 g soleného másla, pokojové teploty
3 vejce
2 lžíce vanilkového extraktu
240 ml zakysané smetany
240 ml mléka
300 g čerstvých amerických brusinek
Na krém z bílé čokolády
340 g bílých čokoládových čoček
175 g tučné smetany ke šlehání
175 g másla, pokojové teploty
500 g moučkového cukru
Na ozdobu
8–10 hezkých snítek rozmarýnu

Jak na to?

Ledové brusinky si připravte den předem. V rendlíku přiveďte k varu vodu s krupicovým cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí, a nechte zhruba 5 minut vařit na mírném plameni do lehkého zhoustnutí. Přelijte do mísy a nechte 10 minut chladnout. Vsypte brusinky a opatrně promíchejte, aby se hezky rovnoměrně obalily sirupem. Dejte přes noc do lednice, příležitostně promíchejte. Před použitím brusinky vyndejte ze sirupu a oválejte je několikrát v moučkovém cukru. Pak je nechte tak hodinu osychat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vymazané olejem a vyložené pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidejte máslo, vejce, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko a míchejte dohladka. Pozor ale, abyste těsto nepřemíchali. Opatrně vmíchejte brusinky. Těsto rozdělte do připravených forem, uhlaďte povrch a pečte 35–40 minut.
Mezitím připravte krém. Čokoládové čočky dejte do kovové misky. Smetanu zahřívejte, dokud se nezačne skoro vařit. Nalijte ji do misky na čokoládu a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 5–7 minut stát, pak rozmíchejte dohladka a nechte skoro vychladnout – měla by být dost hustá. Pak ji 2–3 minuty šlehejte elektrickým šlehačem, až bude hladká a nadýchaná. Přidejte máslo a šlehejte dál, dokud není zašlehané. Za stálého šlehání pomalu a postupně přidávejte cukr – tolik, aby vám to chutnalo.
Upečené a vychladlé korpusy vyndejte z trouby, nechte vychladnout a každý rozřízněte podélně napůl. Promažte je rovnoměrně krémem a navrstvěte je a sebe. Nakonec krémem potřete i vršek a boky dortu. Navrch naaranžujte ledové brusinky a po obvodu zapíchejte rozmarýnové snítky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brusinkový dort s bílou čokoládou

Snadné Vánoce Pečení Rozmarýn Magazín 12/2015
(0)

Co budete potřebovat

Na ledové brusinky
230–240 ml vody
220 g krupicového cukru
250 g čerstvých amerických brusinek
120 g moučkového cukru
Na dort
olej na vymazání 2 forem
480 g hladké mouky
2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g krupicového cukru
340 g soleného másla, pokojové teploty
3 vejce
2 lžíce vanilkového extraktu
240 ml zakysané smetany
240 ml mléka
300 g čerstvých amerických brusinek
Na krém z bílé čokolády
340 g bílých čokoládových čoček
175 g tučné smetany ke šlehání
175 g másla, pokojové teploty
500 g moučkového cukru
Na ozdobu
8–10 hezkých snítek rozmarýnu

Jak na to?

Ledové brusinky si připravte den předem. V rendlíku přiveďte k varu vodu s krupicovým cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí, a nechte zhruba 5 minut vařit na mírném plameni do lehkého zhoustnutí. Přelijte do mísy a nechte 10 minut chladnout. Vsypte brusinky a opatrně promíchejte, aby se hezky rovnoměrně obalily sirupem. Dejte přes noc do lednice, příležitostně promíchejte. Před použitím brusinky vyndejte ze sirupu a oválejte je několikrát v moučkovém cukru. Pak je nechte tak hodinu osychat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vymazané olejem a vyložené pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidejte máslo, vejce, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko a míchejte dohladka. Pozor ale, abyste těsto nepřemíchali. Opatrně vmíchejte brusinky. Těsto rozdělte do připravených forem, uhlaďte povrch a pečte 35–40 minut.
Mezitím připravte krém. Čokoládové čočky dejte do kovové misky. Smetanu zahřívejte, dokud se nezačne skoro vařit. Nalijte ji do misky na čokoládu a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 5–7 minut stát, pak rozmíchejte dohladka a nechte skoro vychladnout – měla by být dost hustá. Pak ji 2–3 minuty šlehejte elektrickým šlehačem, až bude hladká a nadýchaná. Přidejte máslo a šlehejte dál, dokud není zašlehané. Za stálého šlehání pomalu a postupně přidávejte cukr – tolik, aby vám to chutnalo.
Upečené a vychladlé korpusy vyndejte z trouby, nechte vychladnout a každý rozřízněte podélně napůl. Promažte je rovnoměrně krémem a navrstvěte je a sebe. Nakonec krémem potřete i vršek a boky dortu. Navrch naaranžujte ledové brusinky a po obvodu zapíchejte rozmarýnové snítky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Plněné pečené brambory
Plněné pečené...
Plněné pečené brambory
Plněné pečené brambory
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Vosí hnízda
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující...
Osvěžující nealkoholický punč
Osvěžující nealkoholický punč
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou
Perníčky s polevou

Inspirujte se podobnými recepty