×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brusinkový dort s bílou čokoládou

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec

Brusinkový dort s bílou čokoládou

Co budete potřebovat

Na ledové brusinky
230–240 ml vody
220 g krupicového cukru
250 g čerstvých amerických brusinek
120 g moučkového cukru
Na dort
olej na vymazání 2 forem
480 g hladké mouky
2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g krupicového cukru
340 g soleného másla, pokojové teploty
3 vejce
2 lžíce vanilkového extraktu
240 ml zakysané smetany
240 ml mléka
300 g čerstvých amerických brusinek
Na krém z bílé čokolády
340 g bílých čokoládových čoček
175 g tučné smetany ke šlehání
175 g másla, pokojové teploty
500 g moučkového cukru
Na ozdobu
8–10 hezkých snítek rozmarýnu

Jak na to?

Ledové brusinky si připravte den předem. V rendlíku přiveďte k varu vodu s krupicovým cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí, a nechte zhruba 5 minut vařit na mírném plameni do lehkého zhoustnutí. Přelijte do mísy a nechte 10 minut chladnout. Vsypte brusinky a opatrně promíchejte, aby se hezky rovnoměrně obalily sirupem. Dejte přes noc do lednice, příležitostně promíchejte. Před použitím brusinky vyndejte ze sirupu a oválejte je několikrát v moučkovém cukru. Pak je nechte tak hodinu osychat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vymazané olejem a vyložené pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidejte máslo, vejce, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko a míchejte dohladka. Pozor ale, abyste těsto nepřemíchali. Opatrně vmíchejte brusinky. Těsto rozdělte do připravených forem, uhlaďte povrch a pečte 35–40 minut.
Mezitím připravte krém. Čokoládové čočky dejte do kovové misky. Smetanu zahřívejte, dokud se nezačne skoro vařit. Nalijte ji do misky na čokoládu a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 5–7 minut stát, pak rozmíchejte dohladka a nechte skoro vychladnout – měla by být dost hustá. Pak ji 2–3 minuty šlehejte elektrickým šlehačem, až bude hladká a nadýchaná. Přidejte máslo a šlehejte dál, dokud není zašlehané. Za stálého šlehání pomalu a postupně přidávejte cukr – tolik, aby vám to chutnalo.
Upečené a vychladlé korpusy vyndejte z trouby, nechte vychladnout a každý rozřízněte podélně napůl. Promažte je rovnoměrně krémem a navrstvěte je a sebe. Nakonec krémem potřete i vršek a boky dortu. Navrch naaranžujte ledové brusinky a po obvodu zapíchejte rozmarýnové snítky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brusinkový dort s bílou čokoládou

Snadné Vánoce Pečení Rozmarýn Magazín 12/2015
(0)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

Na ledové brusinky
230–240 ml vody
220 g krupicového cukru
250 g čerstvých amerických brusinek
120 g moučkového cukru
Na dort
olej na vymazání 2 forem
480 g hladké mouky
2,5 lžičky kypřicího prášku do pečiva
200 g krupicového cukru
340 g soleného másla, pokojové teploty
3 vejce
2 lžíce vanilkového extraktu
240 ml zakysané smetany
240 ml mléka
300 g čerstvých amerických brusinek
Na krém z bílé čokolády
340 g bílých čokoládových čoček
175 g tučné smetany ke šlehání
175 g másla, pokojové teploty
500 g moučkového cukru
Na ozdobu
8–10 hezkých snítek rozmarýnu

Jak na to?

Ledové brusinky si připravte den předem. V rendlíku přiveďte k varu vodu s krupicovým cukrem. Míchejte, dokud se cukr úplně nerozpustí, a nechte zhruba 5 minut vařit na mírném plameni do lehkého zhoustnutí. Přelijte do mísy a nechte 10 minut chladnout. Vsypte brusinky a opatrně promíchejte, aby se hezky rovnoměrně obalily sirupem. Dejte přes noc do lednice, příležitostně promíchejte. Před použitím brusinky vyndejte ze sirupu a oválejte je několikrát v moučkovém cukru. Pak je nechte tak hodinu osychat.
Troubu předehřejte na 180 °C. Připravte si dvě dortové formy o průměru 20 cm, vymazané olejem a vyložené pečicím papírem. Ve velké míse promíchejte mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidejte máslo, vejce, vanilkový extrakt, zakysanou smetanu a mléko a míchejte dohladka. Pozor ale, abyste těsto nepřemíchali. Opatrně vmíchejte brusinky. Těsto rozdělte do připravených forem, uhlaďte povrch a pečte 35–40 minut.
Mezitím připravte krém. Čokoládové čočky dejte do kovové misky. Smetanu zahřívejte, dokud se nezačne skoro vařit. Nalijte ji do misky na čokoládu a zakryjte potravinářskou fólií. Nechte 5–7 minut stát, pak rozmíchejte dohladka a nechte skoro vychladnout – měla by být dost hustá. Pak ji 2–3 minuty šlehejte elektrickým šlehačem, až bude hladká a nadýchaná. Přidejte máslo a šlehejte dál, dokud není zašlehané. Za stálého šlehání pomalu a postupně přidávejte cukr – tolik, aby vám to chutnalo.
Upečené a vychladlé korpusy vyndejte z trouby, nechte vychladnout a každý rozřízněte podélně napůl. Promažte je rovnoměrně krémem a navrstvěte je a sebe. Nakonec krémem potřete i vršek a boky dortu. Navrch naaranžujte ledové brusinky a po obvodu zapíchejte rozmarýnové snítky.

Inspirujte se podobnými recepty

Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s...
Ořechové košíčky s polevou
Ořechové košíčky s polevou
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Řízek jako kapr
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i...
Sirup na grog i svařené víno
Sirup na grog i svařené víno
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec
Vánoční věnec

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.