×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Brownies s arašídovým máslem

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové...
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a...
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Brownies s arašídovým máslem

Co budete potřebovat

230 g křupavého arašídového másla
200 g hořké čokolády, rozlámané
na kousky
máslo na vymazání
230 g tmavého cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli

Jak na to?

Oddělím si stranou 50 g arašídového másla a 50 g čokolády. Troubu předehřeji na 180 °C. Lehce vymažu a vyložím pečicím papírem formu o velikosti 20 × 20 cm. Na sporák postavím hlubší hrnec, do poloviny ho naplním vodou. Přivedu ji k varu, stáhnu plamen, aby voda jen jemně perlila. Na hrnec postavím kovovou mísu, její dno se však nesmí dotýkat vody. Do mísy vložím arašídové máslo, čokoládu a cukr a za občasného zamíchání nechám vše rozpustit. Misku sundám z hrnce a do směsi vmíchám vařečkou jedno vejce po druhém. Nakonec vmíchám mouku promíchanou s kypřicím práškem a solí. Vzniklé těsto přeliji do připravené formy.
Arašídové máslo, které jsem si dala stranou, nechám na pánvi rozpustit a pocákám jím těsto. Peču 25–30 minut, až se na těstě vytvoří krusta, ale střed se stále zdá být trochu nedopečený. Rozpustím zbylou čokoládu a pokapu jí v proužcích upečené brownie a nechám ve formě vychladnout. Pak teprve krájím na kostky a podávám.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brownies s arašídovým máslem

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3.4 (68)

Co budete potřebovat

230 g křupavého arašídového másla
200 g hořké čokolády, rozlámané
na kousky
máslo na vymazání
230 g tmavého cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli

Jak na to?

Oddělím si stranou 50 g arašídového másla a 50 g čokolády. Troubu předehřeji na 180 °C. Lehce vymažu a vyložím pečicím papírem formu o velikosti 20 × 20 cm. Na sporák postavím hlubší hrnec, do poloviny ho naplním vodou. Přivedu ji k varu, stáhnu plamen, aby voda jen jemně perlila. Na hrnec postavím kovovou mísu, její dno se však nesmí dotýkat vody. Do mísy vložím arašídové máslo, čokoládu a cukr a za občasného zamíchání nechám vše rozpustit. Misku sundám z hrnce a do směsi vmíchám vařečkou jedno vejce po druhém. Nakonec vmíchám mouku promíchanou s kypřicím práškem a solí. Vzniklé těsto přeliji do připravené formy.
Arašídové máslo, které jsem si dala stranou, nechám na pánvi rozpustit a pocákám jím těsto. Peču 25–30 minut, až se na těstě vytvoří krusta, ale střed se stále zdá být trochu nedopečený. Rozpustím zbylou čokoládu a pokapu jí v proužcích upečené brownie a nechám ve formě vychladnout. Pak teprve krájím na kostky a podávám.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Levandulové sušenky
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Borůvkový pohár
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Ledové borůvkové müsli tyčinky
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem
Pudink s malinami a jogurtem

Inspirujte se podobnými recepty