×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brownies s arašídovým máslem

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Brownies s arašídovým máslem

Co budete potřebovat

230 g křupavého arašídového másla
200 g hořké čokolády, rozlámané
na kousky
máslo na vymazání
230 g tmavého cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli

Jak na to?

Oddělím si stranou 50 g arašídového másla a 50 g čokolády. Troubu předehřeji na 180 °C. Lehce vymažu a vyložím pečicím papírem formu o velikosti 20 × 20 cm. Na sporák postavím hlubší hrnec, do poloviny ho naplním vodou. Přivedu ji k varu, stáhnu plamen, aby voda jen jemně perlila. Na hrnec postavím kovovou mísu, její dno se však nesmí dotýkat vody. Do mísy vložím arašídové máslo, čokoládu a cukr a za občasného zamíchání nechám vše rozpustit. Misku sundám z hrnce a do směsi vmíchám vařečkou jedno vejce po druhém. Nakonec vmíchám mouku promíchanou s kypřicím práškem a solí. Vzniklé těsto přeliji do připravené formy.
Arašídové máslo, které jsem si dala stranou, nechám na pánvi rozpustit a pocákám jím těsto. Peču 25–30 minut, až se na těstě vytvoří krusta, ale střed se stále zdá být trochu nedopečený. Rozpustím zbylou čokoládu a pokapu jí v proužcích upečené brownie a nechám ve formě vychladnout. Pak teprve krájím na kostky a podávám.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brownies s arašídovým máslem

Dezert Snadné Česká Sladká jídla Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 3 (81)

Co budete potřebovat

230 g křupavého arašídového másla
200 g hořké čokolády, rozlámané
na kousky
máslo na vymazání
230 g tmavého cukru
3 vejce
100 g hladké mouky
lžičky kypřicího prášku do pečiva
špetka soli

Jak na to?

Oddělím si stranou 50 g arašídového másla a 50 g čokolády. Troubu předehřeji na 180 °C. Lehce vymažu a vyložím pečicím papírem formu o velikosti 20 × 20 cm. Na sporák postavím hlubší hrnec, do poloviny ho naplním vodou. Přivedu ji k varu, stáhnu plamen, aby voda jen jemně perlila. Na hrnec postavím kovovou mísu, její dno se však nesmí dotýkat vody. Do mísy vložím arašídové máslo, čokoládu a cukr a za občasného zamíchání nechám vše rozpustit. Misku sundám z hrnce a do směsi vmíchám vařečkou jedno vejce po druhém. Nakonec vmíchám mouku promíchanou s kypřicím práškem a solí. Vzniklé těsto přeliji do připravené formy.
Arašídové máslo, které jsem si dala stranou, nechám na pánvi rozpustit a pocákám jím těsto. Peču 25–30 minut, až se na těstě vytvoří krusta, ale střed se stále zdá být trochu nedopečený. Rozpustím zbylou čokoládu a pokapu jí v proužcích upečené brownie a nechám ve formě vychladnout. Pak teprve krájím na kostky a podávám.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Jahodová pavlova (dort)
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Zapečený dezert s jogurtem a...
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami
Palačinky s čerstvými jahodami

Inspirujte se podobnými recepty