ReceptySicilské Arancini
Albert logo
  • Sicilské Arancini

Sicilské Arancini

Sicilské Arancini
Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Neplýtvání
Předkrm

Ingredience

Složení
4 porce
  • Rýže 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Gouda bloček 4 plž
  • Mouka hladká 150 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Mozzarella 100 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Strouhanka 200 g
  • Olej 500 ml
  • Pesto 3 plž
  • Rýže 150 g
  • Vejce 3 ks
  • Gouda bloček 4 plž
  • Mouka hladká 150 g
  • Sůl
  • Pepř
  • Mozzarella 100 g
  • Mléko plnotučné 500 ml
  • Strouhanka 200 g
  • Olej 500 ml
  • Pesto 3 plž

Příprava

  1. 1
    V míse smíchejte 300 g uvařené rýže, vejce, 4 lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra a 50 g hladké mouky. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice na 30 minut.
  2. 2
    Z vychlazené směsi tvarujte kuličky. Do středu každé vložte nastrouhaný sýr nebo lžičku ragú a dobře uzavřete. Hotové kuličky nechte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
  3. 3
    Každou kuličku obalte postupně v hladké mouce, poté ve dvou rozšlehaných vejcích smíchaných s 500 ml mléka a nakonec ve strouhance. Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě oleje rozehřátého na 170 °C. Usmažené kuličky odkládejte na papírovou utěrku.
  4. 4
    Podávejte ještě teplé nebo i studené jako svačinku, třeba se zbytkem pesta.
  1. 1
    V míse smíchejte 300 g uvařené rýže, vejce, 4 lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra a 50 g hladké mouky. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice na 30 minut.
  2. 2
    Z vychlazené směsi tvarujte kuličky. Do středu každé vložte nastrouhaný sýr nebo lžičku ragú a dobře uzavřete. Hotové kuličky nechte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
  3. 3
    Každou kuličku obalte postupně v hladké mouce, poté ve dvou rozšlehaných vejcích smíchaných s 500 ml mléka a nakonec ve strouhance. Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě oleje rozehřátého na 170 °C. Usmažené kuličky odkládejte na papírovou utěrku.
  4. 4
    Podávejte ještě teplé nebo i studené jako svačinku, třeba se zbytkem pesta.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Neplýtvací tipy: pečivo
    Zbylý rohlík nebo jiné bílé pečivo jednoduše rozmixujte a připravte si domácí strouhanku.
  • Neplýtvací tipy: maso
    Vařené kuře, pečené maso nebo uzenina – všechno lze do náplně využít. Nasekejte nadrobno a promíchejte například s trochou vaší oblíbené omáčky.
  • Neplýtvací tipy: rizoto
    Zbylo vám rizoto? Skvělá zpráva – funguje ještě lépe než samotná rýže. Je totiž už ochucené a často obsahuje i sýr, takže stačí jen vytvarovat kuličky a případně lehce zahustit.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě dnes

Od 09.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 8 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě dnes

Od 02.07.2025 do 15.07.2025

Platný ještě 15 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.