
Sicilské Arancini

Velmi snadné
Více než 60 minut
0/5
Italská
Neplýtvání
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Rýže 150 g
- Vejce 3 ks
- Gouda bloček 4 plž
- Mouka hladká 150 g
- Sůl
- Pepř
- Mozzarella 100 g
- Mléko plnotučné 500 ml
- Strouhanka 200 g
- Olej 500 ml
- Pesto 3 plž
- Rýže 150 g
- Vejce 3 ks
- Gouda bloček 4 plž
- Mouka hladká 150 g
- Sůl
- Pepř
- Mozzarella 100 g
- Mléko plnotučné 500 ml
- Strouhanka 200 g
- Olej 500 ml
- Pesto 3 plž
Příprava
- 1V míse smíchejte 300 g uvařené rýže, vejce, 4 lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra a 50 g hladké mouky. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice na 30 minut.
- 2Z vychlazené směsi tvarujte kuličky. Do středu každé vložte nastrouhaný sýr nebo lžičku ragú a dobře uzavřete. Hotové kuličky nechte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
- 3Každou kuličku obalte postupně v hladké mouce, poté ve dvou rozšlehaných vejcích smíchaných s 500 ml mléka a nakonec ve strouhance. Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě oleje rozehřátého na 170 °C. Usmažené kuličky odkládejte na papírovou utěrku.
- 4Podávejte ještě teplé nebo i studené jako svačinku, třeba se zbytkem pesta.
- 1V míse smíchejte 300 g uvařené rýže, vejce, 4 lžíce najemno nastrouhaného tvrdého sýra a 50 g hladké mouky. Osolte, opepřete, důkladně promíchejte, zakryjte potravinářskou fólií a dejte odležet do lednice na 30 minut.
- 2Z vychlazené směsi tvarujte kuličky. Do středu každé vložte nastrouhaný sýr nebo lžičku ragú a dobře uzavřete. Hotové kuličky nechte ještě chvíli ztuhnout v lednici.
- 3Každou kuličku obalte postupně v hladké mouce, poté ve dvou rozšlehaných vejcích smíchaných s 500 ml mléka a nakonec ve strouhance. Smažte dozlatova ve vyšší vrstvě oleje rozehřátého na 170 °C. Usmažené kuličky odkládejte na papírovou utěrku.
- 4Podávejte ještě teplé nebo i studené jako svačinku, třeba se zbytkem pesta.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Neplýtvací tipy: pečivo Zbylý rohlík nebo jiné bílé pečivo jednoduše rozmixujte a připravte si domácí strouhanku.Neplýtvací tipy: maso Vařené kuře, pečené maso nebo uzenina – všechno lze do náplně využít. Nasekejte nadrobno a promíchejte například s trochou vaší oblíbené omáčky.Neplýtvací tipy: rizoto Zbylo vám rizoto? Skvělá zpráva – funguje ještě lépe než samotná rýže. Je totiž už ochucené a často obsahuje i sýr, takže stačí jen vytvarovat kuličky a případně lehce zahustit.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.