Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Nadýchané broskvové knedlíky z tvarohovobramborového těsta

Nadýchané broskvové knedlíky z tvarohovobramborového těsta

Nejoblíbenějším pokrmem léta jsou ovocné knedlíky. Vyzkoušejte naši verzi v lehkém těstě z tvarohu a brambor s náplní z broskví.

Co budete potřebovat na nadýchané broskvové knedlíky z tvarohovobramborového těsta

750 g broskví
150 g tvrdého tvarohu, nastrouhaného
moučkový cukr
125 g másla
Na těsto:
500 g polotučného tvarohu
20 g másla
2 vejce
sůl
180 g polohrubé mouky
2 brambory, uvařené ve slupce, zchladlé a najemno nastrouhané

Jak udělat tvarohové knedlíky zdravější

Recept jak na nadýchané broskvové knedlíčky z tvarohu a brambor

  1. Na těsto budete potřebovat 500 g polotučného tvarohu, 20 g změklého másla, 2 vejce a špetku soli. Vše promíchejte a přidejte 180 g prosáté polohrubé mouky a nakonec do směsi najemno nastrouhejte 2 zchladlé ve slupce uvařené a oloupané brambory.
  2. Těsto si dejte na pracovní plochu nebo kuchyňský vál a propracujte, aby se vše spojilo. Pokud se vám trochu lepí, podsypte ho trochou mouky. Nechte chvíli odpočívat a rozčtvrťte si 750 g broskví.
  3. Na pomoučeném vále těsto rozválejte na 3 mm široký plát. Rádýlkem nebo nožem rozdělte na čtverce. Na každý čtverec položte broskev a zabalte do tvaru knedlíku tak, aby byly všechny stěny těsné. Připravené knedlíky vložte do vroucí osolené vody a vařte 10 minut.
  4. Uvařené knedlíky podávejte se strouhaným tvarohem, posypané 50 g moučkového cukru a přelité rozpuštěným máslem. Nyní už si užijte chvilky, které dospělé vrací do dětství a dětem vykouzlí úsměv.
Pomohl vám recept?
27hodnocení4

Co byste o tvarohových knedlících měli vědět

Tvrdý tvaroh je velice dobrým zdrojem bílkovin. Obsahuje vitaminy rozpustné v tucích – A, D, E, K.

Další videorecepty