×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Brokolicové nugetky s čedarem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Brokolicové nugetky s čedarem

Co budete potřebovat

500 g brokolice
sůl
2–3 plátky bílého toustového chleba
1 vejce
125 g strouhaného parmazánu
200 g strouhaného čedaru
1 stroužek česneku
Dip:
250 ml řeckého jogurtu
hrst bylinek – bazalka, tymián, petrželka
1 malý stroužek česneku
sůl
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Brokolici rozeberte na růžičky a dejte do hrnce. Přidejte také jemnější části stonků bez dřevnatých vláken. Zalijte vodou, osolte a pět minut vařte. Slijte a nechte okapat. Potom brokolici nasekejte na drobnější kousky. Přesuňte do mísy.
Toustový chleba rozmixujte na jemné drobky a nasypte k brokolici. Přidejte vejce, oba strouhané sýry a nasekaný česnek. Promíchejte a nechte 15 minut vychladit v lednici.
Navlhčenýma rukama vytvarujte ze směsi menší bochánky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut při teplotě 200 °C.
Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem utřeným se solí a lžičkou citronové šťávy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicové nugetky s čedarem

Příloha Velmi snadné Vegetariánské Vegetariánské Bazalka , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 9/2017 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (7)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

500 g brokolice
sůl
2–3 plátky bílého toustového chleba
1 vejce
125 g strouhaného parmazánu
200 g strouhaného čedaru
1 stroužek česneku
Dip:
250 ml řeckého jogurtu
hrst bylinek – bazalka, tymián, petrželka
1 malý stroužek česneku
sůl
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Brokolici rozeberte na růžičky a dejte do hrnce. Přidejte také jemnější části stonků bez dřevnatých vláken. Zalijte vodou, osolte a pět minut vařte. Slijte a nechte okapat. Potom brokolici nasekejte na drobnější kousky. Přesuňte do mísy.
Toustový chleba rozmixujte na jemné drobky a nasypte k brokolici. Přidejte vejce, oba strouhané sýry a nasekaný česnek. Promíchejte a nechte 15 minut vychladit v lednici.
Navlhčenýma rukama vytvarujte ze směsi menší bochánky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut při teplotě 200 °C.
Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem utřeným se solí a lžičkou citronové šťávy.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Konvička 2 l
Různé barevné varianty
sleva 60 %
15 bodů + 1990 bez bodů 4990

plastová konvička vhodná na zalévání rostlin v interiéru i exteriéru

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.