×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Brokolicové nugetky s čedarem

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová...
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Brokolicové nugetky s čedarem

Co budete potřebovat

500 g brokolice
sůl
2–3 plátky bílého toustového chleba
1 vejce
125 g strouhaného parmazánu
200 g strouhaného čedaru
1 stroužek česneku
Dip:
250 ml řeckého jogurtu
hrst bylinek – bazalka, tymián, petrželka
1 malý stroužek česneku
sůl
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Brokolici rozeberte na růžičky a dejte do hrnce. Přidejte také jemnější části stonků bez dřevnatých vláken. Zalijte vodou, osolte a pět minut vařte. Slijte a nechte okapat. Potom brokolici nasekejte na drobnější kousky. Přesuňte do mísy.
Toustový chleba rozmixujte na jemné drobky a nasypte k brokolici. Přidejte vejce, oba strouhané sýry a nasekaný česnek. Promíchejte a nechte 15 minut vychladit v lednici.
Navlhčenýma rukama vytvarujte ze směsi menší bochánky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut při teplotě 200 °C.
Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem utřeným se solí a lžičkou citronové šťávy.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brokolicové nugetky s čedarem

Příloha Velmi snadné Vegetariánské Vegetariánské Magazín 9/2017
Průměrné hodnocení 4 (6)

Co budete potřebovat

500 g brokolice
sůl
2–3 plátky bílého toustového chleba
1 vejce
125 g strouhaného parmazánu
200 g strouhaného čedaru
1 stroužek česneku
Dip:
250 ml řeckého jogurtu
hrst bylinek – bazalka, tymián, petrželka
1 malý stroužek česneku
sůl
1 lžička citronové šťávy

Jak na to?

Brokolici rozeberte na růžičky a dejte do hrnce. Přidejte také jemnější části stonků bez dřevnatých vláken. Zalijte vodou, osolte a pět minut vařte. Slijte a nechte okapat. Potom brokolici nasekejte na drobnější kousky. Přesuňte do mísy.
Toustový chleba rozmixujte na jemné drobky a nasypte k brokolici. Přidejte vejce, oba strouhané sýry a nasekaný česnek. Promíchejte a nechte 15 minut vychladit v lednici.
Navlhčenýma rukama vytvarujte ze směsi menší bochánky a dávejte na plech vyložený pečicím papírem. Pečte ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut při teplotě 200 °C.
Jogurt smíchejte s nasekanými bylinkami, česnekem utřeným se solí a lžičkou citronové šťávy.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Domácí rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Inspirujte se podobnými recepty