×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati...
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová...
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke...
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Příloha Velmi snadné Vegetariánské Vánoce Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Karlovarský knedlík
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Indická rýže basmati s čočkou
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Rychlá rajčatová omáčka
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku
Smažené kapusty ke steaku

Inspirujte se podobnými recepty