Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Inspirujte se podobnými recepty

Sashimi plátky čerstvé ryby
Sashimi plátky...
Sashimi plátky čerstvé ryby
Sashimi plátky čerstvé ryby
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Marinovaný losos s červenou...
Marinovaný losos s...
Marinovaný losos s červenou...
Marinovaný losos s červenou...

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Příloha Velmi snadné Chuťovky Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 3 (13)

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Sashimi plátky čerstvé ryby
Sashimi plátky...
Sashimi plátky čerstvé ryby
Sashimi plátky čerstvé ryby
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Dvoubarevný koktejl
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové...
Losos v limetkové krustě a...
Losos v limetkové krustě a...
Marinovaný losos s červenou...
Marinovaný losos s...
Marinovaný losos s červenou...
Marinovaný losos s červenou...

Inspirujte se podobnými recepty