Na základě nařízení vlády upravujeme otvírací dobu na našich prodejnách.Vyhledat prodejnu Zavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Inspirujte se podobnými recepty

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Brambory zapečené s hruškou a modrým sýrem

Příloha Velmi snadné Chuťovky Vánoce Vegetariánské Magazín 11/2017 (Vánoční speciál) Počet porcí: 6
Průměrné hodnocení 4 (10)

Co budete potřebovat

700 g brambor
2 hrušky
100 g sýru s modrou plísní
250 ml smetany na vaření
trochu másla na vymazání

Jak na to?

Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky 2–3 mm silné. Propláchněte plátky vodou a osušte. Hrušky omyjte, rozkrojte na polovinu a vykrojte jádřinec. Také nakrájejte na plátky.
Sýr nastrouhejte nebo nadrobte a smíchejte se smetanou. Nemusíte dosolovat, protože sýr už je dost slaný.
Zapékací misku vymažte trochou másla a položte na sebe dvě vrstvy bramborových a hruškových plátků. Potřete trochou sýrové směsi, dejte další dvě vrstvy a opakujte. Nakonec zalijte zbylou smetanou se sýrem.
Zakryjte alobalem a pečte 35–40 minut při teplotě 180 °C. Poté sundejte alobal a dopečte ještě pět minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Inspirujte se podobnými recepty

Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Vaječný koňak
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kuře s nádivkou
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Kakaová buchta ve tvaru hvězdy...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem,...
Krekry se sýrem, mákem a...
Krekry se sýrem, mákem a...

Inspirujte se podobnými recepty