Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Brambory z popela s tvarohovým dipem

Brambory z popela s tvarohovým dipem

Zavzpomínejte na dětství, kdy jste byli pořád kolem ohně a jídlo z něho chutnalo tak dobře. I dnes je fajn vyměnit čas od času moderní grily za kouzlo klasického táboráku s kytarou a vůní pečených brambor.

Ingredience

600 g brambor typu B
200 g lučiny
100 g zakysané smetany
50 ml plnotučného mléka
½ stroužku česneku
1 hrst čerstvé pažitky
sůl, pepř

Postup přípravy

1. Brambory v celku vložte do rozžhaveného popela, zahrňte a oheň můžete nechat pomalu vyhasínat, cca 1 hodinu.
2. V misce promíchejte lučinu, smetanu, mléko, rozmělněný česnek, ½ hrsti nasekané pažitky, sůl a pepř.
3. Brambory vyjměte z popela a očistěte.
4. Před konzumací je dobré brambory lehce rozmáčknout nebo naříznout. Podávejte s lučinovým dipem, posypané zbylou nasekanou pažitkou. Konzumujte bez slupky.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty