
Brambory z popela s tvarohovým dipem
Zavzpomínejte na dětství, kdy jste byli pořád kolem ohně a jídlo z něho chutnalo tak dobře. I dnes je fajn vyměnit čas od času moderní grily za kouzlo klasického táboráku s kytarou a vůní pečených brambor.
Postup přípravy
1. Brambory v celku vložte do rozžhaveného popela, zahrňte a oheň můžete nechat pomalu vyhasínat, cca 1 hodinu.
2. V misce promíchejte lučinu, smetanu, mléko, rozmělněný česnek, ½ hrsti nasekané pažitky, sůl a pepř.
3. Brambory vyjměte z popela a očistěte.
4. Před konzumací je dobré brambory lehce rozmáčknout nebo naříznout. Podávejte s lučinovým dipem, posypané zbylou nasekanou pažitkou. Konzumujte bez slupky.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod