Brambory v pánvi aneb tyrolský gröstl
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Brambory uvařte ve slupce 17 minut téměř doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
2. Vyjměte maso z obalu, pokrájejte na malé kousky a dejte stranou. Slaninu na proužky, cibuli a předvařené brambory na kolečka.
3. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm slaninu. Vysypte na talířek s ubrouskem a nechte okapat. Do pánve vložte 5 g másla a opečte na něm cibulku dozlatova. Přidejte maso a opékejte 5 minut. Nakonec vložte brambory a opékejte dalších 5 minut z každé strany dozlatova. Osolte a okořeňte.
4. Ve vedlejší pánvičce opečte na zbylém másle sázená vejce.
5. Opečené brambory podávejte se sázeným vejcem, posypané slaninou a nasekanou pažitkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Brambory v pánvi aneb tyrolský gröstl
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Brambory uvařte ve slupce 17 minut téměř doměkka. Slijte a nechte vychladnout.
2. Vyjměte maso z obalu, pokrájejte na malé kousky a dejte stranou. Slaninu na proužky, cibuli a předvařené brambory na kolečka.
3. V hluboké pánvi rozehřejte trochu oleje a osmahněte na něm slaninu. Vysypte na talířek s ubrouskem a nechte okapat. Do pánve vložte 5 g másla a opečte na něm cibulku dozlatova. Přidejte maso a opékejte 5 minut. Nakonec vložte brambory a opékejte dalších 5 minut z každé strany dozlatova. Osolte a okořeňte.
4. Ve vedlejší pánvičce opečte na zbylém másle sázená vejce.
5. Opečené brambory podávejte se sázeným vejcem, posypané slaninou a nasekanou pažitkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio