Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

6–8 malých cibulí
sůl a čerstvě namletý pepř
olivový olej
250 g cherry rajčátek
800 g menších brambor typu A, očištěných
hrst hladkolisté petržele, nasekané
lístky ze 4–5 snítek tymiánu + pár snítek k podávání

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 180 °C. Cibule nechte ve slupce, odřízněte vrchní a spodní část a podélně je rozřízněte. Naskládejte je do pekáčku řeznou stranou dolů, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a dejte péct na 40–50 minut, až budou krásně zlatavé a zkaramelizované.
Do dalšího pekáčku vyskládejte rajčátka, osolte, opepřete, pokapejte olivovým olejem a přidejte je do trouby k cibuli na posledních 20 minut a pečte doměkka. Pak oba pekáče z trouby vyndejte. Až cibule trochu vychladnou, oloupejte je a dejte zatím oba pekáče stranou a udržujte je v teple.
Mezitím dejte brambory do hrnce, zalijte je studenou vodou tak, aby byly ponořené, osolte, přiveďte k varu, stáhněte trochu plamen a vařte je 10–12 minut doměkka. Pak je sceďte, nechte trochu vychladnout a nakrájejte je na plátky.
Ve větší pánvi rozpalte 2 lžíce olivového oleje a brambory opékejte asi 5–6 minut dozlatova. Pokud bude třeba, přidejte víc oleje. Vyndejte je na papírovou utěrku, aby odsála přebytečný tuk.
Cibuli a brambory dejte do mísy, přidejte bylinky, zakapejte trochou olivového oleje a promíchejte. Přidejte rajčata a znovu opatrně promíchejte. Podávejte posypané tymiánem.

Pomohl vám recept?
30hodnocení4

Další videorecepty