ReceptyJarní salát Niçoise
Albert logo
  • Jarní salát Niçoise

Jarní salát Niçoise

Jarní salát Niçoise
Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Francouzská
Bezlepkové
Velikonoce
Salát

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Olej olivový 50 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Fazolky zelené 500 g
  • Chřest zelený 500 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Med 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kopr 2 hrs.
  • Vejce křepelčí 6 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Kapary 100 g
  • Olivy zelené 200 g
  • Jehněčí plec Sous vide 1 ks
  • Brambory gurmánské 1 kg
  • Olej olivový 50 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Fazolky zelené 500 g
  • Chřest zelený 500 g
  • Jablečný ocet 3 plž
  • Med 1 plž
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Česnek 2 strouž.
  • Kopr 2 hrs.
  • Vejce křepelčí 6 ks
  • Ředkvičky 10 ks
  • Kapary 100 g

Příprava

  1. 1
    Do hrnce se studenou vodou vložte 1 kg gurmánských brambor, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Po uvaření brambory sceďte, větší přepulte a vložte do mísy. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a zasypte hrstí omyté a najemno nasekané hladkolisté petrželky.
  2. 2
    V jiném hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte 500 g zelených fazolek a 500 g omytého zeleného chřestu. Povařte 4 minuty. Po uvaření zeleninu sceďte a ihned vložte do ledové vody, aby zůstala krásně křehká a zachovala si barvu.
  3. 3
    V misce prošlehejte 3 lžíce jablečného octa, lžíci medu, lžíci dijonské hořčice, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a hrst omytého a nasekaného kopru. Osolte, opepřete a zálivku dejte stranou. V rendlíku přiveďte vodu k varu a vložte 6 křepelčích vajíček. Vařte 2 minuty, poté je ihned zchlaďte ledovou vodou a oloupejte.
  4. 4
    Na servírovací talíř rozložte zelené fazolky a chřest, jemně zakápněte připravenou zálivkou, osolte a opepřete. Poté přidejte uvařené brambory, 10 omytých, překrojených ředkviček, 100 g scezených a propláchnutých kaparů, 200 g nakrájených zelených oliv a překrojená uvařená křepelčí vajíčka. Nakonec ještě zakápněte zálivkou, opepřete a posypte hrstí najemno nasekaného kopru. Podávejte s jehněčí plecí s bylinkami pro excelentní zážitek, který vaše hosty nadchne.
  1. 1
    Do hrnce se studenou vodou vložte 1 kg gurmánských brambor, přiveďte k varu a uvařte doměkka. Po uvaření brambory sceďte, větší přepulte a vložte do mísy. Zakápněte olivovým olejem, osolte, opepřete a zasypte hrstí omyté a najemno nasekané hladkolisté petrželky.
  2. 2
    V jiném hrnci přiveďte osolenou vodu k varu. Přidejte 500 g zelených fazolek a 500 g omytého zeleného chřestu. Povařte 4 minuty. Po uvaření zeleninu sceďte a ihned vložte do ledové vody, aby zůstala krásně křehká a zachovala si barvu.
  3. 3
    V misce prošlehejte 3 lžíce jablečného octa, lžíci medu, lžíci dijonské hořčice, 2 oloupané a prolisované stroužky česneku a hrst omytého a nasekaného kopru. Osolte, opepřete a zálivku dejte stranou. V rendlíku přiveďte vodu k varu a vložte 6 křepelčích vajíček. Vařte 2 minuty, poté je ihned zchlaďte ledovou vodou a oloupejte.
  4. 4
    Na servírovací talíř rozložte zelené fazolky a chřest, jemně zakápněte připravenou zálivkou, osolte a opepřete. Poté přidejte uvařené brambory, 10 omytých, překrojených ředkviček, 100 g scezených a propláchnutých kaparů, 200 g nakrájených zelených oliv a překrojená uvařená křepelčí vajíčka. Nakonec ještě zakápněte zálivkou, opepřete a posypte hrstí najemno nasekaného kopru. Podávejte s jehněčí plecí s bylinkami pro excelentní zážitek, který vaše hosty nadchne.

Hodnocení

Nehodnoceno

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
  • Jehněčí plec Albert Excellent
    Jehněčí plec s bylinkami Albert Excellent, připravená metodou sous vide, vám pomůže připravit excelentní slavnostní hostinu téměř bez námahy. Stačí pouze ohřát dle návodu na obalu.
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 6 dní

Od 16.07.2025 do 22.07.2025

Platný ještě 13 dní

Od 16.07.2025 do 29.07.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.