Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

4 telecí řízky
sůl
pepř
hladká mouka
3 vejce
150 g strouhanky
čerstvý tymián
olej
skrojky citronu
Na salát:
800 g brambor
150 g majonézy
1 lžíce pažitky
2 jarní cibulky
1 malá sklenička nakládaných okurek
sůl
pepř

Postup přípravy

1) Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce vařte 15 až 20 minut doměkka. Nechte zchladnout, a teprve pak je oloupejte.

2) Nakrájejte je na středně velké kousky a v míse opatrně promíchejte s majonézou, pažitkou, cibulkou a pokrájenými okurkami.

3) Salát podle chuti osolte a opepřete a dejte vychladit do lednice nebo (pokud je venku zima) na balkon či za okno.

4) Omyté a osušené telecí řízky dobře naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete.

5) Připravte si misky na obalování. Do jedné dejte hladkou mouku, v druhé lehce našlehejte vajíčka a ve třetí promíchejte strouhanku s nahrubo nasekaným tymiánem.

6) Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, pak jej protáhněte vajíčkem a nakonec obalte v tymiánové strouhance.

7) Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty