×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát s telecím řízkem v tymiánové strouhance

Inspirujte se podobnými recepty

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Bramborový salát s telecím řízkem v tymiánové strouhance

Tip do kuchyně

 

Ideální je, pokud se na bramborový salát vrhnete již den předem. Nejlépe totiž chutná pěkně uleželý. Řízky nezapomeňte pokapat šťávou z citronu.

Co budete potřebovat

4 telecí řízky
sůl
pepř
hladká mouka
3 vejce
150 g strouhanky
čerstvý tymián
olej
skrojky citronu
Na salát:
800 g brambor
150 g majonézy
1 lžíce pažitky
2 jarní cibulky
1 malá sklenička nakládaných okurek
sůl
pepř

Jak na to?

1) Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce vařte 15 až 20 minut doměkka. Nechte zchladnout, a teprve pak je oloupejte.

2) Nakrájejte je na středně velké kousky a v míse opatrně promíchejte s majonézou, pažitkou, cibulkou a pokrájenými okurkami.

3) Salát podle chuti osolte a opepřete a dejte vychladit do lednice nebo (pokud je venku zima) na balkon či za okno.

4) Omyté a osušené telecí řízky dobře naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete.

5) Připravte si misky na obalování. Do jedné dejte hladkou mouku, v druhé lehce našlehejte vajíčka a ve třetí promíchejte strouhanku s nahrubo nasekaným tymiánem.

6) Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, pak jej protáhněte vajíčkem a nakonec obalte v tymiánové strouhance.

7) Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát s telecím řízkem v tymiánové strouhance

Hlavní chod Snadné Česká Saláty Vánoce Smažení Tymián , Pažitka Magazín 8/2012
(0)

Tip do kuchyně

 

Ideální je, pokud se na bramborový salát vrhnete již den předem. Nejlépe totiž chutná pěkně uleželý. Řízky nezapomeňte pokapat šťávou z citronu.

Co budete potřebovat

4 telecí řízky
sůl
pepř
hladká mouka
3 vejce
150 g strouhanky
čerstvý tymián
olej
skrojky citronu
Na salát:
800 g brambor
150 g majonézy
1 lžíce pažitky
2 jarní cibulky
1 malá sklenička nakládaných okurek
sůl
pepř

Jak na to?

1) Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce vařte 15 až 20 minut doměkka. Nechte zchladnout, a teprve pak je oloupejte.

2) Nakrájejte je na středně velké kousky a v míse opatrně promíchejte s majonézou, pažitkou, cibulkou a pokrájenými okurkami.

3) Salát podle chuti osolte a opepřete a dejte vychladit do lednice nebo (pokud je venku zima) na balkon či za okno.

4) Omyté a osušené telecí řízky dobře naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete.

5) Připravte si misky na obalování. Do jedné dejte hladkou mouku, v druhé lehce našlehejte vajíčka a ve třetí promíchejte strouhanku s nahrubo nasekaným tymiánem.

6) Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, pak jej protáhněte vajíčkem a nakonec obalte v tymiánové strouhance.

7) Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Inspirujte se podobnými recepty

Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým...
Kolečka s kokosovým krémem
Kolečka s kokosovým krémem
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké...
Zapékané sladké brambory
Zapékané sladké brambory
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Vepřové řízky s tymiánem a...
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník
Podkrkonošský hubník

Inspirujte se podobnými recepty