Bramborový salát s telecím řízkem v tymiánové strouhance
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce vařte 15 až 20 minut doměkka. Nechte zchladnout, a teprve pak je oloupejte.
2) Nakrájejte je na středně velké kousky a v míse opatrně promíchejte s majonézou, pažitkou, cibulkou a pokrájenými okurkami.
3) Salát podle chuti osolte a opepřete a dejte vychladit do lednice nebo (pokud je venku zima) na balkon či za okno.
4) Omyté a osušené telecí řízky dobře naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete.
5) Připravte si misky na obalování. Do jedné dejte hladkou mouku, v druhé lehce našlehejte vajíčka a ve třetí promíchejte strouhanku s nahrubo nasekaným tymiánem.
6) Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, pak jej protáhněte vajíčkem a nakonec obalte v tymiánové strouhance.
7) Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bramborový salát s telecím řízkem v tymiánové strouhance
Co budete potřebovat
Jak na to?
1) Nejprve si připravte salát. Brambory ve slupce vařte 15 až 20 minut doměkka. Nechte zchladnout, a teprve pak je oloupejte.
2) Nakrájejte je na středně velké kousky a v míse opatrně promíchejte s majonézou, pažitkou, cibulkou a pokrájenými okurkami.
3) Salát podle chuti osolte a opepřete a dejte vychladit do lednice nebo (pokud je venku zima) na balkon či za okno.
4) Omyté a osušené telecí řízky dobře naklepejte a z obou stran důkladně osolte a opepřete.
5) Připravte si misky na obalování. Do jedné dejte hladkou mouku, v druhé lehce našlehejte vajíčka a ve třetí promíchejte strouhanku s nahrubo nasekaným tymiánem.
6) Každý řízek obalte nejprve v hladké mouce, pak jej protáhněte vajíčkem a nakonec obalte v tymiánové strouhance.
7) Řízky smažte ve vyšší vrstvě oleje z obou stran dozlatova. Podávejte se salátem a skrojky citronu.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio