×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji...
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Co budete potřebovat

1 kg malých brambor
4 vejce
1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
1 cibule
sůl
pepř
řeřicha na ozdobu
Na ančovičkový dresink:
5 ančovičkových filetů
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
150 g majonézy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Omy­té, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vy­ndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby čes­nek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink roz­mixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vej­ce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Snadné Česká Saláty Magazín 3/2013
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

1 kg malých brambor
4 vejce
1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
1 cibule
sůl
pepř
řeřicha na ozdobu
Na ančovičkový dresink:
5 ančovičkových filetů
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
150 g majonézy

Jak na to?

Troubu předehřejte na 200 °C. Omy­té, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vy­ndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby čes­nek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink roz­mixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vej­ce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)
Salát z lilku (Gaji namul)

Inspirujte se podobnými recepty