Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci
Ingredience
1 kg | malých brambor |
4 | vejce |
1 | palice česneku |
½ | lžíce olivového oleje |
1 | cibule |
sůl | |
pepř | |
řeřicha na ozdobu | |
Na ančovičkový dresink: | |
---|---|
5 | ančovičkových filetů |
2 | lžíce citronové šťávy |
1 | lžíce citronové kůry |
150 g | majonézy |
Postup přípravy
Troubu předehřejte na 200 °C. Omyté, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vyndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby česnek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink rozmixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vejce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY