Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Bramborový salát s ančovičkovým dresinkem a vejci

Ingredience

1 kg malých brambor
4 vejce
1 palice česneku
½ lžíce olivového oleje
1 cibule
sůl
pepř
řeřicha na ozdobu
Na ančovičkový dresink:
5 ančovičkových filetů
2 lžíce citronové šťávy
1 lžíce citronové kůry
150 g majonézy

Postup přípravy

Troubu předehřejte na 200 °C. Omy­té, okartáčované, případně oškrábané brambory dejte do velkého hrnce, zalijte je studenou vodou, osolte a na středním ohni je přiveďte k varu. Vařte 12 minut. Poté do hrnce přidejte vejce a společně vařte 6–8 minut. Vejce vy­ndejte, zchlaďte pod proudem tekoucí vody, oloupejte je, dejte stranou. Bram-bory sceďte, nechte vychladnout a pak je nakrájejte na půlky. Obě česnekové půlky zastříkněte olejem, řeznou stranou dolů je dejte na plech a pečte 10 minut, aby čes­nek změkl. Vyjměte z trouby, nechte zchladnout a teprve potom stroužky vytlačte ze slupek. Přísady na ančovičkový dresink roz­mixujte dohladka. Brambory přendejte do velké mísy a opatrně je smíchejte s dresinkem. Pak do mísy přidejte i vej­ce pokrájená na tlustá kolečka, cibuli a česnek. Podle chuti osolte a opepřete. Podávejte posypané řeřichou.

Pomohl vám recept?
6hodnocení4

Další videorecepty