Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBramborový salát a rybí prsty v troubě
Albert logoAlbert logo
  • Bramborový salát a rybí prsty v troubě

Bramborový salát a rybí prsty v troubě

Bramborový salát a rybí prsty v troubě
Velmi snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Brambory 600 g
  • Pažitka čerstvá 1 plž
  • Sůl
  • Majonéza 300 g
  • Citron BIO
  • Treska 800 g
  • Strouhanka 140 g
  • Máslo 50 g
  • Brambory 600 g
  • Pažitka čerstvá 1 plž
  • Sůl
  • Majonéza 300 g
  • Citron BIO
  • Treska 800 g
  • Strouhanka 140 g

Příprava

1
Taky vám vadí, když jsou rybí prsty nasáklé olejem? Upečte je jednoduše v troubě? K tomu jako příloha lehký bramborový salát a hostina je na světě.
2
Nejprve si připravte salát:
3
Oloupané, překrojené brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Sceďte je a nechte mírně zchladnout.
4
Majonézu smíchejte s pažitkou, a pak ji opatrně vmíchejte k bramborám, aby se neponičily. Dejte stranou.
5
A jdeme na rybí prsty:
6
Kousky ryby potřete rozpuštěným máslem, a pak je obalte ve strouhance.
7
Vyskládejte na lehce vymazaný plech a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 3 až 4 minuty.
8
Obraťte, potřete zbylým máslem a pečte další 4 minuty, aby byla ryba vevnitř hotová a strouhanka zezlátla.
9
Podávejte se salátem a skrojky citronu.
1
Taky vám vadí, když jsou rybí prsty nasáklé olejem? Upečte je jednoduše v troubě? K tomu jako příloha lehký bramborový salát a hostina je na světě.
2
Nejprve si připravte salát:
3
Oloupané, překrojené brambory dejte do hrnce, zalijte studenou vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařte 20 minut doměkka. Sceďte je a nechte mírně zchladnout.
4
Majonézu smíchejte s pažitkou, a pak ji opatrně vmíchejte k bramborám, aby se neponičily. Dejte stranou.
5
A jdeme na rybí prsty:
6
Kousky ryby potřete rozpuštěným máslem, a pak je obalte ve strouhance.
7
Vyskládejte na lehce vymazaný plech a pečte v rozpálené troubě na 170°C asi 3 až 4 minuty.
8
Obraťte, potřete zbylým máslem a pečte další 4 minuty, aby byla ryba vevnitř hotová a strouhanka zezlátla.
9
Podávejte se salátem a skrojky citronu.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Platný ještě 6 dní

Od 06.11.2024 do 12.11.2024

Platný ještě 13 dní

Od 29.10.2024 do 19.11.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.