×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Bramborový koláč s rozmarýnem

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Bramborový koláč s rozmarýnem

Co budete potřebovat

1 balení listového těsta na pečicím papíru
85 g sýra Gouda bloček
125 g ricotty
4 středně velké brambory
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte na plech. Podélně jej tupým nožem rozřízněte a pak napříč čtyřikrát přeřízněte, aby vzniklo 10 obdélníků. Jeden centimetr od okraje udělejte uvnitř obdélníků kolem dokola rýhu a středy těsta propíchejte vidličkou. Vložte do lednice a nechte odpočívat.
V misce promíchejte nastrouhaný sýr s ricottou, hrst sýra si nechte stranou. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
Vložte do misky a promíchejte s olejem, solí a pepřem. Vyndejte těsto a nejprve do vnitřních obdélníků rozmažte sýrovou směs, navrch rozložte brambory a dejte péct na 15 minut.
Poté posypte lístky rozmarýnu a zbylým sýrem.
Pečte ještě dalších pět minut do-
zlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový koláč s rozmarýnem

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 9/2018
Průměrné hodnocení 5 (1)
Listové těsto je zárukou rychlé přípravy rozmanitých pokrmů. A protože milujeme rozmarýn, spojili jsme tyto dvě suroviny dohromady. S pomocí brambor, ricotty a sýra vznikly výtečné slané koláčky.

Co budete potřebovat

1 balení listového těsta na pečicím papíru
85 g sýra Gouda bloček
125 g ricotty
4 středně velké brambory
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 větvičky rozmarýnu

Jak na to?

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte na plech. Podélně jej tupým nožem rozřízněte a pak napříč čtyřikrát přeřízněte, aby vzniklo 10 obdélníků. Jeden centimetr od okraje udělejte uvnitř obdélníků kolem dokola rýhu a středy těsta propíchejte vidličkou. Vložte do lednice a nechte odpočívat.
V misce promíchejte nastrouhaný sýr s ricottou, hrst sýra si nechte stranou. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
Vložte do misky a promíchejte s olejem, solí a pepřem. Vyndejte těsto a nejprve do vnitřních obdélníků rozmažte sýrovou směs, navrch rozložte brambory a dejte péct na 15 minut.
Poté posypte lístky rozmarýnu a zbylým sýrem.
Pečte ještě dalších pět minut do-
zlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak

Inspirujte se podobnými recepty