Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborový koláč s rozmarýnem

Bramborový koláč s rozmarýnem

Listové těsto je zárukou rychlé přípravy rozmanitých pokrmů. A protože milujeme rozmarýn, spojili jsme tyto dvě suroviny dohromady. S pomocí brambor, ricotty a sýra vznikly výtečné slané koláčky.

Ingredience

1 balení listového těsta na pečicím papíru
85 g sýra Gouda bloček
125 g ricotty
4 středně velké brambory
1 lžíce olivového oleje
sůl, pepř
4 větvičky rozmarýnu

Postup přípravy

Předehřejte troubu na 200 °C. Těsto rozložte na plech. Podélně jej tupým nožem rozřízněte a pak napříč čtyřikrát přeřízněte, aby vzniklo 10 obdélníků. Jeden centimetr od okraje udělejte uvnitř obdélníků kolem dokola rýhu a středy těsta propíchejte vidličkou. Vložte do lednice a nechte odpočívat.
V misce promíchejte nastrouhaný sýr s ricottou, hrst sýra si nechte stranou. Brambory oloupejte a nakrájejte na tenké půlměsíčky.
Vložte do misky a promíchejte s olejem, solí a pepřem. Vyndejte těsto a nejprve do vnitřních obdélníků rozmažte sýrovou směs, navrch rozložte brambory a dejte péct na 15 minut.
Poté posypte lístky rozmarýnu a zbylým sýrem.
Pečte ještě dalších pět minut do-
zlatova.

Pomohl vám recept?
4hodnocení4

Další videorecepty