
Bramborový koláč s chorizem a sýrem
Ingredience
1,3 kg | brambor, oloupaných, nakrájených na plátky |
olivový olej | |
1 | cibule, nakrájená na plátky |
250 g | choriza, nakrájeného na kostičky |
1 | konzerva Bonduelle Creatif Texas |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 | vejce |
200 g | sýru manchego, nastrouhaného |
NA SALÁT [Salát] | |
---|---|
100 g | quinoy |
kousek fenyklu, nakrájeného najemno | |
2 | jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka |
1 | stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky |
12 | cherry rajčátek, rozpůlených |
sůl a pepř |
Postup přípravy
Opečte v pánvi na oleji brambory do poloměkka a přendejte je do mísy. Ve stejné pánvi pak opečte cibuli, chorizo a přidejte mexickou směs. Zalijte vše smetanou přidejte vejce a vše vsypte do mísy s brambory. Předehřejte troubu na 180 °C. Přidejte sýr, jemně promíchejte a přesuňte do zapékací mísy. Pečte v troubě 45 minut. Zatím připravte salát. Quinou namočte do vlažné vody na 15 minut, poté sceďte a přidejte do hrnce s vodou v poměru 2:1 (voda/quinoa). Vařte za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří. Pak nechte quinou vychladit, přidejte fenykl, cibulku, celer a cherry rajčátka. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.
Pomohl vám recept?
2hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod