Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1,3 kg brambor, oloupaných, nakrájených na plátky
olivový olej
1 cibule, nakrájená na plátky
250 g choriza, nakrájeného na kostičky
1 konzerva Bonduelle Creatif Texas
200 ml smetany ke šlehání
1 vejce
200 g sýru manchego, nastrouhaného
NA SALÁT [Salát]
100 g quinoy
kousek fenyklu, nakrájeného najemno
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká kolečka
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájeného na kousky
12 cherry rajčátek, rozpůlených
sůl a pepř

Postup přípravy

Opečte v pánvi na oleji brambory do poloměkka a přendejte je do mísy. Ve stejné pánvi pak opečte cibuli, chorizo a přidejte mexickou směs. Zalijte vše smetanou přidejte vejce a vše vsypte do mísy s brambory. Předehřejte troubu na 180 °C. Přidejte sýr, jemně promíchejte a přesuňte do zapékací mísy. Pečte v troubě 45 minut. Zatím připravte salát. Quinou namočte do vlažné vody na 15 minut, poté sceďte a přidejte do hrnce s vodou v poměru 2:1 (voda/quinoa). Vařte za stálého míchání, dokud se voda nevyvaří. Pak nechte quinou vychladit, přidejte fenykl, cibulku, celer a cherry rajčátka. Dochuťte olivovým olejem, solí a pepřem.

Pomohl vám recept?
2hodnocení4

Další videorecepty