×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborový koláč s růžičkovou kapustou

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s...
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Bramborový koláč s růžičkovou kapustou

Tip do kuchyně

 

Koláč můžete před zapečením ještě posypat sýrem, který vytvoří krásnou krustu.

Co budete potřebovat

1 lžíce kachního sádla
4 plátky slaniny AQ, pokrájené na nudličky
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
15–20 růžičkových kapustiček, nakrájených
sůl s dvanácti bylinkami ABio, pepř
400 g brambor AQ, uvařených a rozšťouchaných

Jak na to?

Vyzkoušejte přípravu poněkud netradičního bramborového koláče s kapustičkami, kachním sádlem a slaninou.

1) Kachní sádlo nechte rozpustit ve vetší pánvi s vyšším okrajem.

2) Až začne krásně vonět, přidejte slaninu, počkejte, až lehce zhnědne, a vsypte najemno nasekanou cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte.

3) Po zhruba 3 až 5 minutách přidejte do pánve růžičkovou kapustu, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ji 8–10 minut chytit barvu.

4) Nakonec přidejte do hrnce brambory, vše dobře promíchejte, podle chuti dosolte a dopepřete, a pak veškerou směs postupně přitlačte ke dnu pánve, aby ho celé zakryla a zároveň držela pohromadě. Nechte ji klidně trochu připéct.

5) Pak dejte pánev na chvíli do trouby pod gril, aby koláč chytil barvu i zvrchu. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový koláč s růžičkovou kapustou

Hlavní chod Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Kapusta Magazín 10/2010
Průměrné hodnocení 4 (8)

Tip do kuchyně

 

Koláč můžete před zapečením ještě posypat sýrem, který vytvoří krásnou krustu.

Co budete potřebovat

1 lžíce kachního sádla
4 plátky slaniny AQ, pokrájené na nudličky
1 cibule AQ
1–2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
15–20 růžičkových kapustiček, nakrájených
sůl s dvanácti bylinkami ABio, pepř
400 g brambor AQ, uvařených a rozšťouchaných

Jak na to?

Vyzkoušejte přípravu poněkud netradičního bramborového koláče s kapustičkami, kachním sádlem a slaninou.

1) Kachní sádlo nechte rozpustit ve vetší pánvi s vyšším okrajem.

2) Až začne krásně vonět, přidejte slaninu, počkejte, až lehce zhnědne, a vsypte najemno nasekanou cibuli, česnek a za stálého míchání opékejte.

3) Po zhruba 3 až 5 minutách přidejte do pánve růžičkovou kapustu, promíchejte, osolte a opepřete a nechte ji 8–10 minut chytit barvu.

4) Nakonec přidejte do hrnce brambory, vše dobře promíchejte, podle chuti dosolte a dopepřete, a pak veškerou směs postupně přitlačte ke dnu pánve, aby ho celé zakryla a zároveň držela pohromadě. Nechte ji klidně trochu připéct.

5) Pak dejte pánev na chvíli do trouby pod gril, aby koláč chytil barvu i zvrchu. Podávejte nakrájené na trojúhelníčky.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Čínské nudle se zeleninou a...
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Polévka z růžičkové kapusty
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem
Ostré fazole s pangasiem

Inspirujte se podobnými recepty