×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

4 brambory AQ
2 stroužky česneku
50 g droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
500 ml polotučného mléka
špetka soli
1 lžička majoránky
1 vejce
250 g škvarku
100 g sádla + na vymazání
mák na vysypání
Na omáčku:
2 švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 svitky skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Jak na to?

1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Náročné Česká Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

4 brambory AQ
2 stroužky česneku
50 g droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
500 ml polotučného mléka
špetka soli
1 lžička majoránky
1 vejce
250 g škvarku
100 g sádla + na vymazání
mák na vysypání
Na omáčku:
2 švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 svitky skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Jak na to?

1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat