×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová...
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za...
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Co budete potřebovat

4 brambory AQ
2 stroužky česneku
50 g droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
500 ml polotučného mléka
špetka soli
1 lžička majoránky
1 vejce
250 g škvarku
100 g sádla + na vymazání
mák na vysypání
Na omáčku:
2 švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 svitky skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Jak na to?

1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborový bác se švestkovou omáčkou

Náročné Česká Majoránka Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

4 brambory AQ
2 stroužky česneku
50 g droždí
1 lžička krupicového cukru
500 g hladké mouky
500 ml polotučného mléka
špetka soli
1 lžička majoránky
1 vejce
250 g škvarku
100 g sádla + na vymazání
mák na vysypání
Na omáčku:
2 švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g)
2 svitky skořice
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat)

Jak na to?

1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.

Další recepty a články

Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Květáková krémová polévka
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Citronové kuře
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Cizrna na paprice za pár minut
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka
Hrachová polévka

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s květináčem
sleva 39 %
15 bodů + 5990 bez bodů 9990

set samozavlažovacího květináče, substrátu a semínek dle výběru
bazalka / oregano / rozmarýn
tymián / majoránka

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019