
Bramborový bác se švestkovou omáčkou
Ingredience
4 | brambory AQ |
2 | stroužky česneku |
50 g | droždí |
1 | lžička krupicového cukru |
500 g | hladké mouky |
500 ml | polotučného mléka |
špetka soli | |
1 | lžička majoránky |
1 | vejce |
250 g | škvarku |
100 g | sádla + na vymazání |
mák na vysypání | |
Na omáčku: | |
---|---|
2 | švestkové kompoty (hmotnost pevného podílu 375 g) |
2 | svitky skořice |
krupicový cukr (jsou-li kompoty sladké, lze vynechat) |
Postup přípravy
1. Kompoty slijte do hrnce i se šťávou, přidejte k nim skořici, případně přislaďte a nechte na mírném plameni rozvařit a zhoustnout na omáčku.
2. Brambory i česnek oloupejte a zasyrova nastrouhejte na jemné straně struhadla. Z droždí, cukru, hrsti mouky a poloviny vlažného mléka nechte vzejít kvásek. Zbylou mouku přesypte do mísy a postupně k ní přimíchávejte kvásek, zbylé mléko, sůl, majoránku, vejce, škvarky a rozehřáté sádlo. Zpracujte do těsta a nechte hodinu vykynout.
3. Předehřejte troubu na 220 °C. Sádlem vymažte dva nízké pekáčky a vysypte je mákem. Vykynuté těsto rozdělte do pekáčků a pečte asi třicet až čtyřicet minut.
Pomohl vám recept?
4hodnocení4
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod