Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Ingredience

1 cibule
100 g brambor (varný typ C)
1 stroužek česneku
300 g pórku
60 g másla
1 dl suchého bílého vína
750 ml zeleninového vývaru 1 bageta
1 lžíce olivového oleje
1 hrst baby špenátu
sůl, pepř
100 ml zakysané smetany Nature‘s Promise
řeřicha

Postup přípravy

1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.

Pomohl vám recept?
5hodnocení4

Další videorecepty