×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Co budete potřebovat

1 cibule
100 g brambor (varný typ C)
1 stroužek česneku
300 g pórku
60 g másla
1 dl suchého bílého vína
750 ml zeleninového vývaru 1 bageta
1 lžíce olivového oleje
1 hrst baby špenátu
sůl, pepř
100 ml zakysané smetany Nature‘s Promise
řeřicha

Jak na to?

1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony

Hlavní chod Velmi snadné Vegetariánské Magazín 3/2019 Počet porcí: 4 porce
Průměrné hodnocení 4 (3)

Co budete potřebovat

1 cibule
100 g brambor (varný typ C)
1 stroužek česneku
300 g pórku
60 g másla
1 dl suchého bílého vína
750 ml zeleninového vývaru 1 bageta
1 lžíce olivového oleje
1 hrst baby špenátu
sůl, pepř
100 ml zakysané smetany Nature‘s Promise
řeřicha

Jak na to?

1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty