Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio