Bramborovo-pórkový krém se špenátem a krutony
Ingredience
1 | cibule |
100 g | brambor (varný typ C) |
1 | stroužek česneku |
300 g | pórku |
60 g | másla |
1 | dl suchého bílého vína |
750 ml | zeleninového vývaru 1 bageta |
1 | lžíce olivového oleje |
1 | hrst baby špenátu |
sůl, pepř | |
100 ml | zakysané smetany Nature‘s Promise |
řeřicha |
Postup přípravy
1. Cibuli a brambory nakrájejte na kostičky, česnek na plátky a pórek na proužky.
2. Na másle nechte zezlátnout cibuli s česnekem. Přidejte brambory a pórek. Krátce opečte, podlijte vínem a nechte ho odpařit. Přilijte vývar a vařte 15 minut.
3. Mezitím natrhejte bagetu na kousky. Rozložte je na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olivovým olejem a pečte dokřupava 15 minut v troubě na 170 °C.
4. K uvařené zelenině přidejte špenát a směs rozmixujte na jemný krém. Osolte, opepřete a zjemněte smetanou. Nechte krátce probublat.
5. Hotový krém ozdobte špenátem, řeřichou a tenkými proužky pórku. Podávejte s opečenými krutony.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY