×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborovo-pórkový krém

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Bramborovo-pórkový krém

Co budete potřebovat

200 g brambor typu B, C
1 menší pórek
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 l zeleninového vývaru
¼ lžičky muškátového oříšku
¼ lžičky bílého pepře
kůra z půlky bio citronu
80 ml smetany na vaření
 
1 starší houska
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky.
Pórek podélně přepulte, omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
Rozehřejte olej s máslem. Vložte brambory a za častějšího míchání restujte. Po třech minutách přidejte pórek, promíchejte, prolisujte česnek a opékejte. Podlijte vývarem, okořeňte, přidejte citronovou kůru a vařte 15 minut. Dobře rozmixujte a zjemněte smetanou.
V robotu nahrubo rozmixujte housku a nasucho opečte.
Servírujte posypané opečenou houskou a nudličkami pórku nebo citronové kůry, zakápnuté olivovým olejem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborovo-pórkový krém

Polévka Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 11/2018 Počet porcí: 4
(0)
Polévka je grunt. Jemný a přitom vydatný krém je navíc hotový raz dva.

Co budete potřebovat

200 g brambor typu B, C
1 menší pórek
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 l zeleninového vývaru
¼ lžičky muškátového oříšku
¼ lžičky bílého pepře
kůra z půlky bio citronu
80 ml smetany na vaření
 
1 starší houska
2 lžíce olivového oleje

Jak na to?

Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky.
Pórek podélně přepulte, omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
Rozehřejte olej s máslem. Vložte brambory a za častějšího míchání restujte. Po třech minutách přidejte pórek, promíchejte, prolisujte česnek a opékejte. Podlijte vývarem, okořeňte, přidejte citronovou kůru a vařte 15 minut. Dobře rozmixujte a zjemněte smetanou.
V robotu nahrubo rozmixujte housku a nasucho opečte.
Servírujte posypané opečenou houskou a nudličkami pórku nebo citronové kůry, zakápnuté olivovým olejem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Zeleninový krém s bylinkovými...
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Silný vývar s kapáním
Ramen
Ramen
Ramen
Ramen
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka
Cibulačka

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat