Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Bramborovo-pórkový krém

Bramborovo-pórkový krém

Polévka je grunt. Jemný a přitom vydatný krém je navíc hotový raz dva.

Ingredience

200 g brambor typu B, C
1 menší pórek
2 lžíce oleje
1 lžíce másla
1 stroužek česneku
1 l zeleninového vývaru
¼ lžičky muškátového oříšku
¼ lžičky bílého pepře
kůra z půlky bio citronu
80 ml smetany na vaření
 
1 starší houska
2 lžíce olivového oleje

Postup přípravy

Oloupané brambory nakrájejte na menší kousky.
Pórek podélně přepulte, omyjte a nakrájejte na půlkolečka.
Rozehřejte olej s máslem. Vložte brambory a za častějšího míchání restujte. Po třech minutách přidejte pórek, promíchejte, prolisujte česnek a opékejte. Podlijte vývarem, okořeňte, přidejte citronovou kůru a vařte 15 minut. Dobře rozmixujte a zjemněte smetanou.
V robotu nahrubo rozmixujte housku a nasucho opečte.
Servírujte posypané opečenou houskou a nudličkami pórku nebo citronové kůry, zakápnuté olivovým olejem.

Pomohl vám recept?
62hodnocení4

Další videorecepty