×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Bramborové placky se švestkovým kompotem

Další recepty a články

Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky

Bramborové placky se švestkovým kompotem

Co budete potřebovat

Na kompot
250 ml brusinkového džusu
100 g krupicového cukru
1 svitek skořice
450 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na půlky
Na placky
800 g brambor typu C
1 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení
šlehačka nebo zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Nejprve připravte kompot. Do hlubší pánve nebo do širšího kastrolu nalijte brusinkový džus, přisypte cukr a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, až se cukr úplně rozpustí. Do pánve přidejte skořici, zesilte oheň, přiveďte džus k varu a nechte vařit tak dlouho, až začne houstnout. Stáhněte plamen na minimum, do pánve přidejte švestky a vařte za občasného míchání asi 10 minut. Pak pánev stáhněte z plotny, přiklopte a udržujte v teple.
Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupejte. Pak je nastrouhejte nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, osolte a postupně přisypávejte mouku a míchejte, až vznikne středně tuhé těsto. Z těsta pak vytvořte placičky velikosti dlaně a opékejte je v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podávejte je zalité švestkovým kompotem , případně ozdobte šlehačkou nebo zakysanou smetanou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové placky se švestkovým kompotem

Hlavní chod Snadné Česká Chuťovky Magazín 10/2014
Průměrné hodnocení 3 (3)

Co budete potřebovat

Na kompot
250 ml brusinkového džusu
100 g krupicového cukru
1 svitek skořice
450 g švestek, vypeckovaných a nakrájených na půlky
Na placky
800 g brambor typu C
1 vejce
špetka soli
150 g hladké mouky
rostlinný olej na smažení
šlehačka nebo zakysaná smetana k podávání

Jak na to?

Nejprve připravte kompot. Do hlubší pánve nebo do širšího kastrolu nalijte brusinkový džus, přisypte cukr a na mírném ohni zahřívejte a míchejte, až se cukr úplně rozpustí. Do pánve přidejte skořici, zesilte oheň, přiveďte džus k varu a nechte vařit tak dlouho, až začne houstnout. Stáhněte plamen na minimum, do pánve přidejte švestky a vařte za občasného míchání asi 10 minut. Pak pánev stáhněte z plotny, přiklopte a udržujte v teple.
Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka a ještě teplé je oloupejte. Pak je nastrouhejte nebo rozmačkejte šťouchadlem na brambory. Přidejte vejce, osolte a postupně přisypávejte mouku a míchejte, až vznikne středně tuhé těsto. Z těsta pak vytvořte placičky velikosti dlaně a opékejte je v rozehřátém oleji z obou stran dozlatova. Podávejte je zalité švestkovým kompotem , případně ozdobte šlehačkou nebo zakysanou smetanou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Smažené klobásy s hroznovým...
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky
Kapustové karbanátky

Inspirujte se podobnými recepty