Bramborové placky se švestkami a mákem
Ingredience
NA ŠVESTKOVOU MERENDU | |
---|---|
250 g | švestek |
3 | hřebíčky |
1 | svitek skořice |
2–3 | lžíce třtinového cukru |
1 | lžíce tuzemáku |
1 | lžíce povidel |
NA PLACKY | |
750 g | brambor, uvařených den předem ve slupce, oloupaných |
250 g | polohrubé mouky |
2 | vejce |
sůl | |
máslo nebo sádlo na potření | |
NA OZDOBU | |
mletý mák | |
moučkový cukr | |
sáček vanilkového cukru |
Postup přípravy
Švestky vypeckujte, zalijte v rendlíku 50 ml vody a přiveďte k varu. Přidejte hřebíčky, skořici, cukr a míchejte tak dlouho, až směs zhoustne a tekutina se téměř odpaří. Potom přimíchejte povidla, ještě chvíli povařte a pokud je potřeba, můžete ještě dosladit a ochutit rumem.
Brambory nastrouhejte najemno, přimíchejte k nim mouku, vejce a necelou lžičku soli. Vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na stejné kousky a ty rozválejte na tenké placky. Opékejte je z obou stran na suché pánvi.
Opečené placky potírejte máslem, zdobte rozvařenými švestkami a posypte mletým mákem smíchaným s moučkovým a vanilkovým cukrem.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
INSPIRACE
SEZNAM
ZA NÁKUPY