Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Bramborové placky se švestkami a mákem

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...

Bramborové placky se švestkami a mákem

Co budete potřebovat

NA ŠVESTKOVOU MERENDU
250 g švestek
3 hřebíčky
1 svitek skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce tuzemáku
1 lžíce povidel
NA PLACKY
750 g brambor, uvařených den předem ve slupce, oloupaných
250 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
máslo nebo sádlo na potření
NA OZDOBU
mletý mák
moučkový cukr
sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Švestky vypeckujte, zalijte v rendlíku 50 ml vody a přiveďte k varu. Přidejte hřebíčky, skořici, cukr a míchejte tak dlouho, až směs zhoustne a tekutina se téměř odpaří. Potom přimíchejte povidla, ještě chvíli povařte a pokud je potřeba, můžete ještě dosladit a ochutit rumem.
Brambory nastrouhejte najemno, přimíchejte k nim mouku, vejce a necelou lžičku soli. Vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na stejné kousky a ty rozválejte na tenké placky. Opékejte je z obou stran na suché pánvi.
Opečené placky potírejte máslem, zdobte rozvařenými švestkami a posypte mletým mákem smíchaným s moučkovým a vanilkovým cukrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové placky se švestkami a mákem

Svačina Velmi snadné Svatý Martin Magazín 11/2016 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

NA ŠVESTKOVOU MERENDU
250 g švestek
3 hřebíčky
1 svitek skořice
2–3 lžíce třtinového cukru
1 lžíce tuzemáku
1 lžíce povidel
NA PLACKY
750 g brambor, uvařených den předem ve slupce, oloupaných
250 g polohrubé mouky
2 vejce
sůl
máslo nebo sádlo na potření
NA OZDOBU
mletý mák
moučkový cukr
sáček vanilkového cukru

Jak na to?

Švestky vypeckujte, zalijte v rendlíku 50 ml vody a přiveďte k varu. Přidejte hřebíčky, skořici, cukr a míchejte tak dlouho, až směs zhoustne a tekutina se téměř odpaří. Potom přimíchejte povidla, ještě chvíli povařte a pokud je potřeba, můžete ještě dosladit a ochutit rumem.
Brambory nastrouhejte najemno, přimíchejte k nim mouku, vejce a necelou lžičku soli. Vypracujte pevné těsto. Rozdělte ho na stejné kousky a ty rozválejte na tenké placky. Opékejte je z obou stran na suché pánvi.
Opečené placky potírejte máslem, zdobte rozvařenými švestkami a posypte mletým mákem smíchaným s moučkovým a vanilkovým cukrem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Polévka kaldoun
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Zelí z trouby
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...
Svatomartinské chlupaté...

Inspirujte se podobnými recepty