×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Bramborové placičky s lososem

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené...
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaný...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Bramborové placičky s lososem

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
olej
1 vejce, lehce prošlehané
35 g hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení
Na ozdobu
200 ml husté zakysané smetany
čerstvý kopr, nasekaný
sůl a pepř
6 tenkých plátků uzeného lososa

Jak na to?

Nejprve si v misce smíchám zakysanou smetanu s koprem, osolím, opepřím a dám zatím stranou.
Brambory oloupu a nastrouhám je nahrubo do mísy. Sliju z nich tekutinu. Pak do mísy přidám cibulku, vejce, mouku, osolím, opepřím a dobře promíchám. Pokud by bylo těstíčko příliš řídké, přidám ještě trochu mouky.
V pánvi rozpálím olej, z těsta postupně odebírám – vždy asi 2 lžíce – lžící v pánvi upravím na placky a osmažím je z obou stran dozlatova.
Na talíř pak položím bramborovou placku, ozdobím ji plátkem lososa, vrchovatou lžičkou zakysané smetany s koprem, přiklopím další plackou, znovu ozdobím lososem a smetanou. Navrch položím ještě jednu placku a ozdobím ji smetanou a koprem.

Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Bramborové placičky s lososem

Snadné Magazín 5/2015
(0)

Co budete potřebovat

1 kg brambor
2 jarní cibulky, nakrájené na tenká
kolečka
olej
1 vejce, lehce prošlehané
35 g hladké mouky
sůl a čerstvě mletý pepř
rostlinný olej na smažení
Na ozdobu
200 ml husté zakysané smetany
čerstvý kopr, nasekaný
sůl a pepř
6 tenkých plátků uzeného lososa

Jak na to?

Nejprve si v misce smíchám zakysanou smetanu s koprem, osolím, opepřím a dám zatím stranou.
Brambory oloupu a nastrouhám je nahrubo do mísy. Sliju z nich tekutinu. Pak do mísy přidám cibulku, vejce, mouku, osolím, opepřím a dobře promíchám. Pokud by bylo těstíčko příliš řídké, přidám ještě trochu mouky.
V pánvi rozpálím olej, z těsta postupně odebírám – vždy asi 2 lžíce – lžící v pánvi upravím na placky a osmažím je z obou stran dozlatova.
Na talíř pak položím bramborovou placku, ozdobím ji plátkem lososa, vrchovatou lžičkou zakysané smetany s koprem, přiklopím další plackou, znovu ozdobím lososem a smetanou. Navrch položím ještě jednu placku a ozdobím ji smetanou a koprem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Burger z červené čočky
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Crostini s glazovaným...
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Farmářský salát
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki
Hosomaki

Inspirujte se podobnými recepty