Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyHovězí na víně s parmazánovými bramborami
Albert logoAlbert logo
  • Hovězí na víně s parmazánovými bramborami

Hovězí na víně s parmazánovými bramborami

Hovězí na víně s parmazánovými bramborami
Náročné
16-30 minut
0/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Brambory typu C 700 g
  • Parmazán 50 g
  • Olej slunečnicový
  • Mouka hladká 2 plž
  • Slanina vcelku 140 g
  • Oregano čerstvé 2 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí kližka 750 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Vývar hovězí 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Červené víno 100 ml
  • Tymián čerstvý 5 snít.
  • Máslo 25 g
  • Brambory typu C 700 g
  • Parmazán 50 g
  • Olej slunečnicový
  • Mouka hladká 2 plž
  • Slanina vcelku 140 g
  • Oregano čerstvé 2 snít.
  • Sůl
  • Pepř
  • Hovězí kližka 750 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Mrkev 300 g
  • Cibule 1 ks
  • Vývar hovězí 400 ml
  • Bobkový list 2 ks
  • Červené víno 100 ml

Příprava

1
V míse promíchejte mouku, sůl a pepř a v této směsi obalte kousky hovězí kližky nakrájené na kostky 2 × 2 cm. V pánvi na rozehřátém oleji osmahněte maso ze všech stran dozlatohněda. Opečené maso přendejte do kastrolu.
2
Poté v pánvi na oleji krátce osmahněte cibuli a mrkev. Pánev zakryjte, stáhněte plamen a duste asi 10–12 minut. Pak pánev odklopte a ještě chvíli opékejte, až začne cibule a mrkev hnědnout. Přidejte česnek a nechte ho minutu osmahnout. Přilijte víno, promíchejte a nechte minutu vařit. 
3
Celou směs přendejte do kastrolu s masem, přilijte vývar, bobkový list a tymián, přiklopte a zvolna duste 2,5–3 hodiny, až se maso skoro rozpadá. Pokud je omáčka moc řídká, sundejte poklici a vařte, dokud nezhoustne.
4
Troubu předehřejte na 220 °C. 
5
Mezitím uvařte brambory v osolené vodě asi 10 minut. Když jsou skoro hotové, slijte z nich vodu, promíchejte je s máslem a polovinou parmazánu. 
6
V pánvi osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky. Postupně ke slanině vmíchejte maso a oregano.
7
 Směs masa, zeleniny a slaniny přendejte do zapékací mísy a nahoru vyskládejte brambory. Vše posypte zbylým parmazánem. Zapékejte asi 20 minut.
1
V míse promíchejte mouku, sůl a pepř a v této směsi obalte kousky hovězí kližky nakrájené na kostky 2 × 2 cm. V pánvi na rozehřátém oleji osmahněte maso ze všech stran dozlatohněda. Opečené maso přendejte do kastrolu.
2
Poté v pánvi na oleji krátce osmahněte cibuli a mrkev. Pánev zakryjte, stáhněte plamen a duste asi 10–12 minut. Pak pánev odklopte a ještě chvíli opékejte, až začne cibule a mrkev hnědnout. Přidejte česnek a nechte ho minutu osmahnout. Přilijte víno, promíchejte a nechte minutu vařit. 
3
Celou směs přendejte do kastrolu s masem, přilijte vývar, bobkový list a tymián, přiklopte a zvolna duste 2,5–3 hodiny, až se maso skoro rozpadá. Pokud je omáčka moc řídká, sundejte poklici a vařte, dokud nezhoustne.
4
Troubu předehřejte na 220 °C. 
5
Mezitím uvařte brambory v osolené vodě asi 10 minut. Když jsou skoro hotové, slijte z nich vodu, promíchejte je s máslem a polovinou parmazánu. 
6
V pánvi osmahněte slaninu nakrájenou na kostičky. Postupně ke slanině vmíchejte maso a oregano.
7
 Směs masa, zeleniny a slaniny přendejte do zapékací mísy a nahoru vyskládejte brambory. Vše posypte zbylým parmazánem. Zapékejte asi 20 minut.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 20.11.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 7 dní

Od 04.12.2024 do 10.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 13.11.2024 do 31.12.2024

Platný ještě 21 dní

Od 04.12.2024 do 24.12.2024

Platný ještě 28 dní

Od 04.12.2024 do 31.12.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.