×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Domácí bramborové placičky

Další recepty a články

Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Domácí bramborové placičky

Tip do kuchyně

 

Někdo má tyhle placky rád s povidly nebo s mákem. Můžete je podávat i jen tak, prostě s cukrem. Je to skvělé.

Co budete potřebovat

1 kg brambor + sůl
150 g polohrubé mouky
100 g másla, rozehřátého
50 g moučkového cukru

Jak na to?

Bramborové placičky se připravovaly na našem území již od pradávna. Vyzkoušejte tu staročeskou pochoutku i vy.

1) Nejdříve uvařte brambory ve slupce.

2) Oloupané je rozmačkejte šťouchadlem, jemně osolte a postupně k nim přisypávejte mouku a zpracovávejte těsto. Mouky je potřeba tolik, aby těsto mělo konzistenci podobnou těstu
na bramborové knedlíky.

3) Z hladkého těsta pak vyválejte dva dlouhé válečky a postupně z nich ukrajujte kousky.

4) Udělejte z každého kuličku a na pomoučněném válu z ní válečkem rozválejte tenkou kulatou placku velkou, jako bývají palačinky.

5) Každou pak položte na suchou rozpálenou železnou plotýnku na sporáku a opečte z obou stran.

6) Hotovou placku položte na velký talíř a mašlovačkou ji potřete máslem. Totéž udělejte s další a další plackou a pokládejte je pěkně na sebe.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Domácí bramborové placičky

Příloha Snadné Česká Chuťovky Smažení Magazín 2/2015
Průměrné hodnocení 5 (11)

Tip do kuchyně

 

Někdo má tyhle placky rád s povidly nebo s mákem. Můžete je podávat i jen tak, prostě s cukrem. Je to skvělé.

Co budete potřebovat

1 kg brambor + sůl
150 g polohrubé mouky
100 g másla, rozehřátého
50 g moučkového cukru

Jak na to?

Bramborové placičky se připravovaly na našem území již od pradávna. Vyzkoušejte tu staročeskou pochoutku i vy.

1) Nejdříve uvařte brambory ve slupce.

2) Oloupané je rozmačkejte šťouchadlem, jemně osolte a postupně k nim přisypávejte mouku a zpracovávejte těsto. Mouky je potřeba tolik, aby těsto mělo konzistenci podobnou těstu
na bramborové knedlíky.

3) Z hladkého těsta pak vyválejte dva dlouhé válečky a postupně z nich ukrajujte kousky.

4) Udělejte z každého kuličku a na pomoučněném válu z ní válečkem rozválejte tenkou kulatou placku velkou, jako bývají palačinky.

5) Každou pak položte na suchou rozpálenou železnou plotýnku na sporáku a opečte z obou stran.

6) Hotovou placku položte na velký talíř a mašlovačkou ji potřete máslem. Totéž udělejte s další a další plackou a pokládejte je pěkně na sebe.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Bouquet garni z meduňky,...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s domácí...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Pečené brambory s dijonskou...
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety
Domácí bramborové krokety

Inspirujte se podobnými recepty