Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

1 kg brambor + sůl
150 g polohrubé mouky
100 g másla, rozehřátého
50 g moučkového cukru

Postup přípravy

Bramborové placičky se připravovaly na našem území již od pradávna. Vyzkoušejte tu staročeskou pochoutku i vy.

1) Nejdříve uvařte brambory ve slupce.

2) Oloupané je rozmačkejte šťouchadlem, jemně osolte a postupně k nim přisypávejte mouku a zpracovávejte těsto. Mouky je potřeba tolik, aby těsto mělo konzistenci podobnou těstu
na bramborové knedlíky.

3) Z hladkého těsta pak vyválejte dva dlouhé válečky a postupně z nich ukrajujte kousky.

4) Udělejte z každého kuličku a na pomoučněném válu z ní válečkem rozválejte tenkou kulatou placku velkou, jako bývají palačinky.

5) Každou pak položte na suchou rozpálenou železnou plotýnku na sporáku a opečte z obou stran.

6) Hotovou placku položte na velký talíř a mašlovačkou ji potřete máslem. Totéž udělejte s další a další plackou a pokládejte je pěkně na sebe.

Pomohl vám recept?
15hodnocení4

Další videorecepty