Další recepty a články
Bramborové koblihy
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na 30 kusů koblih, příprava 20 min, kynutí 1 hod, smažení 30 min.
1. Kvasnice rozdrobte do misky, přidejte cukr a trochu vlažného mléka, lehce zamíchejte a nechte vzejít kvásek.
2. Brambory oloupejte, omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je nastrouhejte do mísy a přidejte k nim máslo, mouku, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, rum, špetku soli, kvásek i zbylé mléko. Zadělejte tužší těsto a nechte hodinu kynout.
3. Z těsta vykrajujte lžící kousky, tvarujte do placičky, naplňte povidly, zabalte jako šáteček, konce pořádně přitiskněte k sobě, otočte a nechte ještě chvíli vykynout.
4. Ve středně velkém kastrůlku rozpalte větší množství oleje (aby koblížky plavaly) a smažte. Do horkého oleje dávejte koblihy vykynutou stranou dolů a počítejte s tím, že lehce nabudou. Po naběhnutí a zezlátnutí je otočte a smažte i z druhé strany. Horké koblihy obalujte v moučkovém cukru nebo je jen pocukrujte.
TIP: Při smažení koblih přidávejte do tuku kolečka mrkve, nebude se vám přepalovat tuk. Koblihy nejdou dělat z nových brambor – mají v sobě příliš vody. Do bramborových koblih můžete dát i marmeládu, jablečná povidla nebo je udělat „prázdné“. Koblihy mají při smažení tendenci, natáčet se tam, kde je víc náplně – přidržujte je proto dřevěnou vařečkou. Smažte na dostatečném množství oleje – koblihy opravdu musí plavat.
Těsto řídne, proto pracujte rychle. Hotové koblihy klidně obalujte i v cukru smíchaném s mletou skořicí. Do druhého dne koblihy uchovávejte přikryté utěrkou.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Bramborové koblihy
Co budete potřebovat
Jak na to?
Na 30 kusů koblih, příprava 20 min, kynutí 1 hod, smažení 30 min.
1. Kvasnice rozdrobte do misky, přidejte cukr a trochu vlažného mléka, lehce zamíchejte a nechte vzejít kvásek.
2. Brambory oloupejte, omyjte a uvařte v osolené vodě doměkka. Ještě teplé je nastrouhejte do mísy a přidejte k nim máslo, mouku, žloutky, nastrouhanou citronovou kůru, rum, špetku soli, kvásek i zbylé mléko. Zadělejte tužší těsto a nechte hodinu kynout.
3. Z těsta vykrajujte lžící kousky, tvarujte do placičky, naplňte povidly, zabalte jako šáteček, konce pořádně přitiskněte k sobě, otočte a nechte ještě chvíli vykynout.
4. Ve středně velkém kastrůlku rozpalte větší množství oleje (aby koblížky plavaly) a smažte. Do horkého oleje dávejte koblihy vykynutou stranou dolů a počítejte s tím, že lehce nabudou. Po naběhnutí a zezlátnutí je otočte a smažte i z druhé strany. Horké koblihy obalujte v moučkovém cukru nebo je jen pocukrujte.
TIP: Při smažení koblih přidávejte do tuku kolečka mrkve, nebude se vám přepalovat tuk. Koblihy nejdou dělat z nových brambor – mají v sobě příliš vody. Do bramborových koblih můžete dát i marmeládu, jablečná povidla nebo je udělat „prázdné“. Koblihy mají při smažení tendenci, natáčet se tam, kde je víc náplně – přidržujte je proto dřevěnou vařečkou. Smažte na dostatečném množství oleje – koblihy opravdu musí plavat.
Těsto řídne, proto pracujte rychle. Hotové koblihy klidně obalujte i v cukru smíchaném s mletou skořicí. Do druhého dne koblihy uchovávejte přikryté utěrkou.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio