Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPivní rarášci s bramborovou kaší
Albert logoAlbert logo
  • Pivní rarášci s bramborovou kaší
Pivní rarášci s bramborovou kaší

Pivní rarášci s bramborovou kaší

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Pivo světlé 300 ml
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Olej slunečnicový
  • Brambory 850 g
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Cibule červená 1 ks
  • Máslo 50 g
  • Kuřecí prsní řízky 500 g
  • Sůl
  • Vejce 3 ks
  • Pivo světlé 300 ml
  • Mouka hladká
  • Strouhanka
  • Olej slunečnicový
  • Brambory 850 g
  • Smetana na vaření 150 ml
  • Cibule červená 1 ks
  • Máslo 50 g

Příprava

1
Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3
Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.
1
Na kaši oloupejte a na menší kousky pokrájejte brambory. Dejte je na 20 minut vařit do osolené vody a mezitím udělejte rarášky.
2
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta a řádně je ze všech stran osolte. Dejte stranou a udělejte si těstíčko: vejce našlehejte s pivem a pak postupně přisypávejte mouku a strouhanku, abyste získali husté těstíčko. Osolte ho a pak v něm obalte kousky masa a osmažte je ve vyšší vrstvě oleje ze všech stran dozlatova. Nechte okapat na papírovém ubrousku.
3
Brambory sceďte, rozmačkejte a nakonec našlehejte se zahřátou smetanou a máslem do hladkého pyré. Cibuli nasekanou na slabé, dva centimetry dlouhé proužky zpěňte na lžíci másla a vmíchejte ji do kaše. Osolte podle chuti a podávejte s rarášky.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 2 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 9 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.